Для України реально вийти з-під нових тарифів США на метали - Микольська

Для України реально вийти з-під нових тарифів США на метали - Микольська

Укрінформ
Існує кілька причин вважати, чому Україна може цілком розраховувати на виключення своєї металургійної продукції (алюмінію і сталі) зі списку нових митних тарифів Сполучених Штатів.

Про це розповіла в інтерв'ю Укрінформу в Вашингтоні заступник міністра економічного розвитку й торгівлі - торговий представник України Наталія Микольська.

"Ми вважаємо, що ситуація в Україні однозначно відрізняється від ситуації з іншими країнами - як тими, кого вивели (з-під тарифів - ред.), так і тими, що зараз перебувають у переговорному процесі, а також тими, що оголосили про можливе застосування контрзаходів", - зауважила заступник міністра. 

Вона пояснила, що існує принаймні кілька причин для таких висновків. 

"По-перше, поставки наших товарів на ринок Сполучених Штатів, які підпали під дію мита, становлять менше одного відсотка. Україна не є значним постачальником з точки зору Сполучених Штатів, і, відповідно, наш імпорт не може становити суттєвої загрози для їхньої індустрії", - зауважила Микольська.

По-друге, за її словами, Україна є давнім стратегічним партнером США. У цьому зв'язку вона нагадала заяву президента Трампа, що з країнами, які мають особливі домовленості зі США у сфері безпеки, Вашингтон говоритиме в першу чергу. "Враховуючи суттєве посилення нашої взаємодії у сфері безпеки, ми вважаємо, що Україна може розраховувати на виведення з-під дії додаткових мит США", - підкреслила Микольська

Читайте також: Антидемпінгове мито до феросиліцію з України в ЄС вирішили не застосовувати

Третій важливий момент, про який йшлося на переговорах у Вашингтоні, це те, що Україна і США мають достатньо давні торговельні відносини, й баланс торгівлі - на боці Сполучених Штатів. "Відповідно, говорити про те, що це утискає інтереси американського бізнесу, ми не можемо. Ми говоримо про те, що Україна має потенціал для США, у тому числі для інвестицій, а також для експорту на ринки третіх країн", - зауважила український урядовець.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-