"Укрзалізниця" почала блокувати цистерни з російським зрідженим газом

Середа, 13 червня 2018, 19:46
 

ПАТ "Укрзалізниця" з 8 червня припинила всі операції з вагонами близько 60 російських компаній, що підпали під санкції, згідно з раніше оприлюдненим списком РНБО.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили в прес-службі "Укрзалізниці".

Новий перелік вантажоперевізників, операції з рухомим і вагонним складом яких заборонені відповідно до указу президента України про розширення санкцій щодо російських компаній, передбачає повну заборону на будь-які операції з рухомим складом цих компаній на території України, зокрема транзитні.

"Відповідно до указу президента у зв'язку з введенням в дію рішення РНБО України від 2 травня 2018 "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)" з 8 червня 2018 року було введено заборону на перевезення тривалістю до її скасування", - йдеться в повідомленні "Укрзалізниці".

Реклама:

При цьому в ПАТ наголосили, що попередні укази президента щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів втратили чинність.

Згідно з оприлюдненим "Укрзалізницею" списком компаній, стосовно яких вжито обмежувальні заходи, до нього, як і раніше, входить найбільший в РФ оператор залізничних перевезень "Перша вантажна компанія" (та його українська дочка), "Федеральна вантажна компанія", "СГ Транс", "НефтеТрансСервис", "Рейл-1520", "Сбербанк Лізинг", "Промтрансінвест", "Астон" та низка інших компаній.

При цьому дозволяється прийом до перевезення всіх порожніх вагонів компаній, що потрапили під санкції, призначенням до Росії.

Як повідомлялося, в травні президент Петро Порошенко підписав указ про введення в дію рішення РНБО про застосування та скасування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) до осіб і компаній.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: