ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Кордонний експеримент  - 2010/12/30 

2010/12/30

   Згідно доручення Прем’єр-міністра України Миколи Азарова в рамках домовленостей, підписаних Президентами України та Російської Федерації, з 24 грудня 2010 року на маршруті міжнародного пасажирського поїзда №1/2 Київ-Москва-Київ почався експеримент щодо впровадження нової системи митного та прикордонного контролю.
У ньому братимуть участь працівники трьох вітчизняних відомств – Держмитслужби, Державної прикордонної служби та Укрзалізниці.

   Нова схема проходження контролю відрізняється від старої тим, що митний та прикордонний контроль переміщення пасажирів та їх багажу з боку України відбуватиметься не глухої ночі на прикордонному залізничному пункті пропуску, а безпосередньо перед відправленням потяга до Москви зі станції «Київ-пасажирський». Контроль на зворотному шляху митники та прикордонники проводитимуть за пів години до прибуття поїзда до Києва, на перегоні від Дарниці до центрального залізничного вокзалу.

   Нажаль, з російського боку відповідні відомства ще не почали подібного експерименту. Тож до його введення пасажири не спатимуть, перетинаючи кордон Росії.

Державна митна служба України