ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Щодо строків адаптації програми МСАТ TIR-EPD до митних  електронних систем країн ЄС   - 2010/12/29  

2010/12/29

   Шановні учасники Асоціації !

   Згідно щойно отриманої інформації МСАТ, раніше заплановане впровадження елементів безпеки в програму TIR-EPD вже в кінці 2010р. з технічних причин відкладається. У зв’язку з особливостями електронних систем контролю зміни будуть вноситись окремо по кожній країні згідно погодженого графіку в залежності від готовності митних органів. (Графік додається)

   На сьогодні МСАТ активно співпрацює з митними органами Польщі та Болгарії для того щоб оновлена програма TIR-EPD була адаптована до митних електронних систем цих країн вже 06.01.2011 або 07.01.2011.

   За неофіційною інформацією, національні митні органи країн Євросоюзу, продовжать перехідний період в перші дні 2011 року та не будуть вимагати у користувачів книжок МДП подання окремих Загальних декларацій ENS (Прибуття) або EXS (Вибуття).

   Отже, розраховуємо, що починаючи з періоду між 1 і 10 січня по 14 січня 2011 року (або з 17-21 січня, в залежності від країни), програма МСАТ TIR-EPD буде включати відомості з безпеки, необхідні для Загальної декларації ENS (Прибуття) або EXS (Вибуття).

   Нагадуємо, що транспортні оператори повинні представляти транзитні декларації (МДП) з відомостями по безпеці, або забезпечити подання ENS / EXS, принаймні, за одну годину до прибуття вантажівки на митницю.

   Перевізники повинні отримувати необхідні відомості від замовників, особливо, для товарів, що вивозяться з ЄС (експорт), для їх включення в транзитну декларацію (МДП).

   Департамент юридичного супроводження Конвенції МДП

АсМАП України