ГоловнаКонтактиМапа сайта

  ПКМУ: Деякі питання Державної природоохоронної служби  України  - 2019/08/23 

2019/08/23

ПОСТАНОВА
від 14 серпня 2019 р. № 750
Київ
Деякі питання Державної природоохоронної служби України


Кабінет Міністрів України постановляє:
   1. Ліквідувати Державну екологічну інспекцію.

   2. Ліквідувати як юридичні особи публічного права територіальні та міжрегіональні територіальні органи Державної екологічної інспекції за переліком згідно з додатком 1.

   3. Утворити Державну природоохоронну службу України як центральний орган виконавчої влади, діяльність якого спрямовується та координується Кабінетом Міністрів України через Міністра екології та природних ресурсів і який реалізує державну політику з проведення державного моніторингу навколишнього природного середовища та державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів.

   4. Утворити як юридичні особи публічного права міжрегіональні територіальні органи Державної природоохоронної служби за переліком згідно з додатком 2.

   5. Установити, що Державна екологічна інспекція, її територіальні органи та міжрегіональні територіальні органи, які ліквідуються згідно з пунктами 1 і 2 цієї постанови, продовжують виконувати свої повноваження до завершення здійснення заходів з утворення Державної природоохоронної служби та її міжрегіональних територіальних органів.

   6. Утворити комісію з ліквідації Державної екологічної інспекції.

   Затвердити головою зазначеної комісії начальника управління експертної роботи та організаційно-аналітичного забезпечення (Секретаріат) Міністерства екології та природних ресурсів Гаврилюк Олену Сергіївну.

   7. Голові комісії, утвореної згідно з пунктом 6 цієї постанови:

   затвердити персональний склад комісії;

   забезпечити здійснення заходів, пов’язаних з ліквідацією Державної екологічної інспекції;

   поінформувати у шестимісячний строк Кабінет Міністрів України про результати проведеної роботи.

   8. Установити, що забезпечення діяльності Державної природоохоронної служби та її міжрегіональних територіальних органів у 2019 році здійснюватиметься в межах видатків, передбачених Державній екологічній інспекції, її територіальним та міжрегіональним територіальним органам.

   9. Внести до постанов Кабінету Міністрів України зміни, що додаються.

   10. Міністерству екології та природних ресурсів в установленому порядку подати у двомісячний строк Кабінетові Міністрів України:

   проект Положення про Державну природоохоронну службу України;

   пропозиції щодо внесення до актів законодавства змін, що випливають з цієї постанови, та привести власні нормативно-правові акти у відповідність з цією постановою.

Прем’єр-міністр України

В. ГРОЙСМАН