ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Проект постанови: Деякі питання реалізації Закону України Про  карантин рослин  - 2019/07/17 

2019/07/17

Проект постанови КМУ від 05 липня 2019

Деякі питання реалізації Закону України «Про карантин рослин»

Відповідно до Закону України «Про карантин рослин» Кабінет Міністрів України п о с т а н о в л я є:

 

1. Затвердити такі, що додаються:

порядок проведення інспектування, огляду, фітосанітарної експертизи (аналізів), повторної (арбітражної) фітосанітарної експертизи (аналізів), нагляду, обстеження, моніторингу, знезараження об’єктів регулювання, оформлення сертифікатів, передбачених Законом України «Про карантин рослин», контролю за проведенням огляду в частині відбору зразків та вибіркового контролю за проведенням фітосанітарної експертизи (аналізів);

порядок ведення Реєстру уповноважених фітосанітарних лабораторій;

порядок ведення Реєстру виданих фітосанітарних сертифікатів;

перелік об’єктів регулювання для цілей контролю за переміщенням територією України;

перелік об’єктів регулювання для цілей імпорту, експорту та реекспорту;

перелік об’єктів регулювання будь-якого походження, що підлягають державному контролю на основі ризик-орієнтованого підходу, та критерії вибірковості контролю;

вимоги до сейф-пакетів;

визначення термінів;

форма акта відбору зразків.

2. Внести у додаток 1 до постанови Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2011 р. № 1348 «Деякі питання надання послуг Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, органами та установами, що належать до сфери її управління» (Офіційний вісник України, 2011 р., № 101, ст. 3705; 2016 р., № 82, ст. 2705; 2018 р., № 70, ст. 2364) зміни, що додаються.

3. Визнати такими, що втратили чинність, постанови Кабінету Міністрів України згідно з переліком, що додається.

 

Прем’єр-міністр України                                                          В. ГРОЙСМАН

 

 

Повідомлення про оприлюднення проекту постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання реалізації Закону України «Про карантин рослин»

З метою отримання зауважень та пропозицій до проекту постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання реалізації Закону України «Про карантин рослин» (далі – проект акта) Міністерство аграрної політики та продовольства України оголошує про його публікацію на своєму офіційному веб-сайті.

Проект акта розроблено відповідно до Плану організації підготовки проектів актів, необхідних для забезпечення реалізації Закону України від 10 липня 2018 року № 2501-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання проведення деяких фітосанітарних процедур», схваленого на засіданні Кабінету Міністрів України 22 серпня 2018 року (протокол № 31).

Проект акта розміщено на офіційному веб–сайті Міністерства аграрної політики та продовольства України (www.minagro.gov.ua).

Зауваження та пропозиції стосовно проекту акта у письмовій та електронній формі просимо надавати протягом місяця з дня опублікування цього оголошення за такими адресами:

Міністерство аграрної політики та продовольства України вул. Хрещатик, 24, м. Київ, 01001, е-mail: info@minagro.gov.ua;

Державна регуляторна служба України, вул. Арсенальна, 9/11, м. Київ, 01011, е-mail: inform@dkrp.gov.ua.

 

В. о. Міністра аграрної

політики та продовольства України                                   Ольга ТРОФІМЦЕВА

Додатки



https://minagro.gov.ua