ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Нефьодов очолив Державну митну службу   - 2019/07/05  

2019/07/05

   Сьогодні Уряд призначив Максима Нефьодова Головою Державної митної служби на п’ять років з дати початку фактичного виконання обов’язків

   Міністерство фінансів України повідомляє, що сьогодні, 5 липня, Кабінет Міністрів призначив Максима Нефьодова Головою Державної митної служби (ДМС) на п’ять років з дати початку фактичного виконання обов’язків.

   Максим Нефьодов отримав цей пост як переможець конкурсу на посаду голови ДМС, який був оголошений 20 березня 2019 року Кабінетом Міністрів України в рамках реформи Державної фіскальної служби розпорядженням №162.

   Конкурс проводила Комісія з питань вищого корпусу державної служби. Він складався з трьох етапів, був відкритим для громадськості, а у процесі перевірки та оцінювання робіт брали участь українські та іноземні експерти.

   25 червня 2019 року, відповідно до п. 5 ч. 4 Ст. 27 Закону України «Про державну службу» за результатами загального рейтингу переможцем конкурсу Комісія визначила Максима Нефьодова і рекомендувала його Уряду для призначення на посаду керівника ДМС.

   Після призначення Голови ДМС має відбутися реєстрація юридичної особи, переведення працівників ДФС до Державної митної служби (не менше 30%), а КМУ має прийняти розпорядження про початок роботи нової структури.

   Максим Нефьодов також представив на засіданні Уряду стратегію розвитку Державної митної служби України.

   Стратегія охоплює 5 головних напрямів:

   - Побудова E-митниці, яка передбачає електронізацію усіх процесів для зменшення суб’єктивізму, полегшення роботи інспекторів та прискорення митних процедур.
- Кадрова реформа, завдяки якій співробітників переведуть на строкові контракти та відбудеться поступове збільшення зарплат до ринкового рівня в регіоні, де базується персонал. Релокація підрозділів і аутсорсинг неключових функцій.
- Інвестиції у митну інфрастуктуру як за рахунок перевиконання плану надходжень, так і за рахунок використання інструментів державно-приватного партнерства. Завдяки цьому вдасться закупити сканери, запровадити автоматичний ваговий контроль, камери із можливістю дистанційного керування, автоматичне розпізнавання номерів авто.
- Інтеграція у митну спільноту ЄС. Гармонізація законодавства та імплементація найкращих практик: авторизовані економічні оператори, спільний контроль на кордоні, взаємне визнання результатів контролю, обмін митною інформацією, транскордонне співробітництво та обмін досвідом, розробка нової редакції митного кодексу.

Зміна функціоналу ДМС через реорганізацію структури і централізацію митної вертикалі

«Дебет-Кредит»