ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Консультативну місію ЄС в Україні очолить гендиректор  фінської митниці  - 2019/06/04 

2019/06/04

   Новим главою Консультативної місії Європейського Союзу з реформи сектора громадянської безпеки в Україні (КМЄС) призначено гендиректора фінської митниці Антті Хартікайнен.

   Про це у вівторок "Європейській правді" повідомили у пресслужбі Ради ЄС.

   Хартікайнен почне виконувати свої обов"язки 1 липня 2019 року. Його мандат триватиме до 30 червня 2020 року.

   Антті Хартікайнен сьогодні є генеральним директором фінської митниці. Раніше він був главою Місії ЄС з прикордонної допомоги (EUBAM) в Лівії, заступником глави Місії ЄС з прикордонної допомоги Молдові та Україні, а також керівником групи Консультативної групи ЄС у Вірменії.

   Хартікайнен має понад два десятиріччя досвіду роботи на фінській державній службі, а саме - в Міністерстві внутрішніх справ.

   Консультативна місія ЄС підтримує реформу сектора громадянської безпеки в Україні у тісній співпраці з поліцією, прокуратурою та іншими правоохоронними органами. КМЄС надає стратегічні рекомендації українській владі і підтримує їх за допомогою оперативної діяльності.

   Офіси місії розташовані в Києві, Львові, Харкові та Одесі. Місія була створена 22 липня 2014 року і почала роботу 1 грудня 2014 року. Її персонал становить понад 300 осіб.

Європейська правда