ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Митниця отримала експрес-аналізатори наркотичних речовин  -  2019/05/30 

2019/05/30

   Експрес-аналізатори наркотичних речовин на загальну суму 85 тис. грн ДФС отримала як міжнародну технічну допомогу в рамках реалізації програми Консультативної місії Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки України «Операційна підтримка в наданні стратегічних консультацій щодо реформування сектору цивільної безпеки України (2018 — 2019 рр.)». Отримані аналізатори будуть направлені на 19 митниць.

   Зазначена допомога спрямована на підтримку технічних можливостей підрозділів з протидії митним правопорушенням митниць ДФС у сфері протидії транскордонній злочинності, незаконному обігу наркотичних речовин та іншій протиправній діяльності на кордоні.

   На сьогодні в ДФС значну увагу приділяють забезпеченню підрозділів з протидії митним правопорушенням митниць ДФС засобами ідентифікації наркотичних речовин, адже це важливий фактор протидії контрабанді наркотичних, психотропних речовин як в пунктах пропуску через кордон, так і вздовж «зеленої лінії».

   Так, наприклад, сучасні експрес-аналізатори, які ДФС вперше отримала від Консультативної місії ЄС в 2017 р., надали митницям можливість більш ефективно визначати підозрілі речовини під час їх виявлення в пунктах пропуску через державний кордон України та в зонах митного контролю, ідентифікувати їх як наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори. Вже у 2017 р. з їх допомогою посадові особи Одеської митниці ДФС викрили переміщення через митний кордон України 176,7 кг амфетаміну з приховуванням від митного контролю.

Вісник податкової служби України