ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Коментарі фахівців: Яким чином здійснюється декларування  готівки у разі її ввезення на митну територію України  представником юридичної особи – нерезидента?  - 2019/01/10  

2019/01/10

Яким чином здійснюється декларування готівки у разі її ввезення на митну територію України представником юридичної особи – нерезидента?

    Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс 209.04

Коротка:

    У разі ввезення представником юридичної особи – нерезидента готівки на митну територію України її декларування здійснюється таким представником з використанням митної декларації, форма якої затверджена постановою Кабінету Міністрів України від 21 травня 2012 року № 431.

    Повна:

    Відповідно до частини третьої ст. 197 Митного кодексу України від 13 березня

    2012 року № 4495-VI зі змінами та доповненнями (далі – МКУ) обмеження щодо ввезення на митну територію України та вивезення за межі митної території України валютних цінностей, а також порядок переміщення їх через митний кордон України, у тому числі особливості декларування валютних цінностей (зокрема, визначення граничних сум валютних цінностей, які підлягають письмовому або усному декларуванню), можуть встановлюватися Національним банком України.

    Згідно з п. 5 глави 2 Інструкції про переміщення готівки і банківських металів через митний кордон України, затвердженої постановою Правління Національного банку України від 27 травня 2008 року № 148, зареєстрованою в Міністерстві юстиції України 11.06.2008 за № 520/15211, (далі – Інструкція № 148) юридична особа ввозить готівку в Україну або вивозить її за межі України через повноважного представника без обмеження суми на умовах письмового декларування відповідному митному органу в повному обсязі.

    Повноважний представник юридичної особи, якій належать (орендовані, зафрахтовані або ті, що формуються в Україні/за межами України) транспортні засоби, що здійснюють пасажирські рейси, ввозить/вивозить готівку, що отримана на транспортному засобі за надані послуги та/або реалізований товар, на підставі відповідних касових документів.

    Повноважний представник декларує готівку, яку ввозить/вивозить за дорученням юридичної особи, та власні кошти окремо з використанням двох примірників митної декларації. Підставою для ввезення/вивезення готівки капітаном судна закордонного плавання є генеральна (загальна) декларація.

    У випадках, коли Інструкцією № 148 передбачено декларування готівки, що ввозиться представником юридичної особи – нерезидента з використанням митної декларації, таке декларування здійснюється із застосуванням митної декларації, форма якої затверджена постановою Кабінету Міністрів України від 21 травня 2012 року № 431.

    [0|0|0|0|1]

З інформаційних ресурсів Інтернету: http://zir.sfs.gov.ua/



MDoffice