ГоловнаКонтактиМапа сайта

  ДФС та Рахункова палата підписали Угоду про взаємодію  -  2019/01/08 

2019/01/08

   Державна фіскальна служба України та Рахункова палата здійснюватимуть електронний інформаційний обмін. Відповідну угоду підписали сьогодні в.о. Голови ДФС Олександр Власов та Голова Рахункової палати Валерій Пацкан.

   «Сьогодні ДФС активно працює над впровадженням електронної взаємодії з державними органами влади. Підписана Угода про інформаційне співробітництво з Рахунковою палатою дозволить вивести державний зовнішній фінансовий контроль на новий рівень», - зазначив в.о Голови ДФС Олександр Власов.

   Наразі ДФС забезпечує інформаційну взаємодію з понад п’ятдесятьма суб’єктами інформаційних відносин - державними органами, органами місцевого самоврядування тощо. Служба активно працює над запровадженням електронного обміну інформацією без залучення платників податків.

   Так, наприклад, було відмінено необхідність отримання фізичною особою документа в ДФС для передачі його у відділ соціального захисту населення для отримання субсидії. Як результат – було впроваджено електронну послугу «Отримання субсидії», якою вже скористалися понад 130 тисяч українців, що оформили житлові субсидії онлайн.

   У свою чергу Голова Рахункової плати Валерій Пацкан відзначив, що підписана угода буде корисна обом відомствам і дозволить значно покращити проведення аудиту.

   За угодою сторони надаватимуть одна одній інформацію відповідно до законодавства України з дотриманням узгоджених процедур інформаційного обміну.

   Так, зокрема, Рахункова плата надаватиме ДФС інформацію про порушення законодавства, виявлені під час здійснення заходів державного зовнішнього фінансового контролю; звертатиметься із запитами з питань, що становлять публічний інтерес.

   Зі своєї сторони ДФС надаватиме Рахунковій палаті необхідну інформацію, за письмовим запитом – копії матеріалів, необхідні для здійснення заходів аудиту. Крім того, інформуватиме Рахункову палату про заходи, вжиті за наданою інформацією про виявлені порушення законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на органи ДФС тощо.

Державна фіскальна служба України