ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Незабаром з’явиться можливість повернути авансові митні  платежі з "єдиного рахунку"  - 2018/12/18  

2018/12/18

ДФС хоче виправити ситуацію з поверненням авансових митних платежів з "єдиного рахунку".

Наразі повернення підприємствам коштів авансових платежів (передоплати), що зараховані на депозитний рахунок 3734, відкритий у Казначействі на ім"я ДФС, здійснюється Казначейством шляхом перерахування коштів виключно на банківські рахунки підприємств, відкриті в банках, на підставі реєстрів ДФС, належних до повернення коштів авансових платежів (передоплати).

Для виправлення цієї проблеми ДФС пропонує затвердити Проект наказу Мінфіну, який встановлює порядок повернення коштів авансових платежів (передоплати), що зараховані на депозитний рахунок 3734, відкритий в Казначействі на ім"я ДФС (далі - "єдиний рахунок").

Нагадаємо, що поетапно підприємства переводяться на обслуговування через "єдиний рахунок", а саме:

· на перехідний період (з 15 січня 2018 року до 15 квітня 2019 року) - за рішенням підприємства;

· з 16 квітня 2019 року - на постійній основі.

Проблема полягає в тому, що суб"єкти господарювання з моменту початку функціонування "єдиного рахунку" не зможуть повернути кошти авансових платежів з цього рахунку, оскільки нормативно не врегульована процедура повернення таких платежів.

Як зазначили в ДФС, з метою однозначного трактування потребує врегулювання питання щодо уточнення переліку документів, що надаються до заяви платників податків при поверненні з державного бюджету помилково та/або надміру сплачених митних, інших платежів та пені.



Бухгалтер.ua