ГоловнаКонтактиМапа сайта

  В Раді хочуть обмежити втручання митниці в визначенні  вартості «євроблях»   - 2018/12/17 

2018/12/17

      Міністерство фінансів і комітет Ради з питань податкової та митної політики підготували зміни до тимчасового порядку митного оформлення транспортних засобів, що унеможливлюють втручання митних органів у визначення їхньої митної вартості. Про це на своїй сторінці у Facebook написала глава парламентського комітету Ніна Южаніна.

      Що це вирішує?

      Зміни мають, перш за все, вирішити проблему коригування митними органами вартості транспортних засобів, щодо яких здійснюється митне оформлення. Втручання в методику визначення митної вартості транспортних засобів призвело до величезних черг на митницях, тим самим не дозволяючи власникам авто на іноземних номерах якомога скоріше розмитнити свої авто в пільговий період.

      Южаніна пояснила, якщо при митному оформленні автомобіля громадянин надав документи, що підтверджують заявлену вартість авто, зокрема, банківські платіжні документи, договір купівлі-продажу або копії митних декларацій країн відправлення, митну вартість не коригуватимуть.

      В іншому разі, митні органи матимуть право перевірити достовірність заявленої вартості авто, і перевірка ґрунтуватиметься на інформації про вартість аналогічного транспортного засобу в країні попередньої реєстрації автомобіля.

      «Якщо вартість авто, щодо якого здійснюється митне оформлення, дорівнює або перевищує нижню межу діапазону вартості аналогічного транспортного засобу без ПДВ, заявлена митна вартість не коригуватися. Якщо нижче, митна вартість встановлюється не вище рівня нижньої межі такого діапазону», — написала вона.

      При цьому Южаніна додала, що це останнє її втручання в процес виконання законодавчих норм: «Далі — лише викриття осіб та їхніх протиправних дій».

http://bloginside.in.ua