ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Коментарі фахівців: Чи підлягають оподаткуванню товари, що  вивозяться (пересилаються) громадянами за межі митної території  України у зв’язку з виїздом за межі України на постійне місце  прожи...  - 2018/12/04 

2018/12/04

Чи підлягають оподаткуванню товари, що вивозяться (пересилаються) громадянами за межі митної території України у зв’язку з виїздом за межі України на постійне місце проживання?

    Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс 215.06

Коротка:

    Товари, що вивозяться (пересилаються) громадянами за межі митної території України у зв’язку з виїздом за межі України на постійне місце проживання, не підлягають оподаткуванню митними платежами.

Повна:

    Відповідно до частини першої ст. 371 Митного кодексу України від 13 березня 2012 року № 4495-VI зі змінами та доповненнями (далі – МКУ) товари, сумарна фактурна вартість яких не перевищує еквівалент 10000 євро (крім зазначених у частині другій ст. 371 МКУ), не підлягають письмовому декларуванню при вивезенні (пересиланні) їх громадянами за межі митної території України.

    Товари, сумарна фактурна вартість яких перевищує еквівалент 10000 євро, при вивезенні (пересиланні) громадянами за межі митної території України підлягають письмовому декларуванню в порядку, встановленому для громадян, та звільняються від подання документів (крім документів, що підтверджують право вивезення за межі митної території України культурних цінностей), що підтверджують дотримання встановлених заборон та/або обмежень щодо вивезення (пересилання) громадянами товарів за межі митної території України, за умови, що ці товари, зокрема вивозяться у зв’язку з виїздом за межі України на постійне місце проживання (частина четверта ст. 371 МКУ).

    Тобто товари, що вивозяться (пересилаються) громадянами за межі митної території України у зв’язку з виїздом за межі України на постійне місце проживання, не підлягають оподаткуванню митними платежами.

З інформаційних ресурсів Інтернету: http://zir.sfs.gov.ua/



MDoffice