ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Коментарі фахівців: Чи справляється єдиний збір з власників  транспортних засобів у разі перетинання ними державного кордону  легковими автомобілями?  - 2018/11/30 

2018/11/30

Чи справляється єдиний збір з власників транспортних засобів у разі перетинання ними державного кордону легковими автомобілями?

    Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс 210.08

Коротка та повна відповіді ідентичні.

    Відповідно до частини першої ст. 1 Закону України від 04 листопада 1999 року № 1212-XIV "Про єдиний збір, який справляється у пунктах пропуску (пунктах контролю) через державний кордон України" зі змінами та доповненнями (далі – Закон) єдиний збір встановлюється щодо транспортних засобів вітчизняних та іноземних власників, визначених у ст. 5 Закону, які перетинають державний кордон України, і справляється:

    за проїзд транспортних засобів автомобільними дорогами України,

    за проїзд автомобільних транспортних засобів з перевищенням встановлених розмірів загальної маси, осьових навантажень та (або) габаритних параметрів,

    за проведення у пунктах пропуску (пунктах контролю) через державний кордон України відповідно до Митного кодексу України від 13 березня 2012 року № 4495-VI зі змінами та доповненнями та інших законів України заходів офіційного контролю (у тому числі у формі попереднього документального контролю) під час ввезення товарів на митну територію України (у тому числі з метою транзиту).

    Порядок справляння єдиного збору у пунктах пропуску через державний кордон затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 24 жовтня 2002 року № 1569 "Про затвердження Порядку справляння єдиного збору у пунктах пропуску через державний кордон" (далі - Порядок).

    Пунктом 4 Порядку встановлено вичерпний перелік випадків звільнення від сплати єдиного збору. Зокрема, єдиний збір не справляється у разі перетинання державного кордону легковими автомобілями; в’їзду та виїзду транспортного засобу в межах одного пункту пропуску через державний кордон без перетинання митного кордону.

З інформаційних ресурсів Інтернету: http://zir.sfs.gov.ua/



MDoffice