ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Україна запроваджує практику укладення офсетних договорів  -  2018/09/28 

2018/09/28

Уряд схвалив нову редакцію Порядку укладення компенсаційних (офсетних) договорів. Рішення має на меті оптимізувати процес отримання Україною офсетних компенсацій (вигод для національної економіки) в результаті здійснення закупівель військової продукції в іноземних партнерів.

Офсети є новим для України інструментом військово-технічного співробітництва, практичне запровадження якого пов’язане з необхідністю забезпечення відповідності української нормативно-правової бази з правовим полем країн-партнерів.

Так, новим Порядком передбачено започаткування переговорів з іноземною стороною щодо отримання Україною офсету на етапі основної передконтрактної роботи та структуровано процес одержання компенсацій від виникнення умови офсету у державному контракті до укладання та виконання офсетного договору. Крім того, у Порядку спрощено процедуру укладення таких договорів та чітко регламентовано повноваження суб’єктів офсетної діяльності.

Прийняття Урядом цього рішення дозволить отримувати від іноземних партнерів компенсації у вигляді інвестицій, технологій та ноу-хау у національний оборонно-промисловий комплекс, проведення ремонту військової і спеціальної техніки та військового майна, зустрічної торгівлі та інших економічних вигод.

Постанова КМУ від 26.09.2018 № 773 "Про внесення змін до порядків, затверджених постановами Кабінету Міністрів України від 20 квітня 2011 р. N 432 і від 27 квітня 2011 р. N 464".

Мінекономрозвитку