ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Коментарі фахівців: Який порядок направлення до Державного  бюджету України позитивної курсової різниці, яка виникає при  продажу валюти уповноваженими банками на міжбанківському  валютному рин...  - 2018/09/17 

2018/09/17

Який порядок направлення до Державного бюджету України позитивної курсової різниці, яка виникає при продажу валюти уповноваженими банками на міжбанківському валютному ринку України, та яка передбачена відповідальність до резидента у разі не направлення до Державного бюджету України зазначеної курсової різниці?

    Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс 114.10

Коротка:

    Позитивна курсова різниця, яка виникає при продажу валюти уповноваженими банками на міжбанківському валютному ринку, повинна перераховуватись резидентами на код бюджетної класифікації 21081000 «Пеня за порушення термінів розрахунків у сфері зовнішньоекономічної діяльності, за невиконання зобов’язань та штрафні санкції за порушення вимог валютного законодавства».

    За порушення вимог, передбачених ст. 5 Закону України «Про порядок здійснення розрахунків в іноземній валюті» до суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності можуть бути застосовані санкції, передбачені ст. 37 Закону України «Про зовнішньоекономічну діяльність».

    Повна:

    Відповідно до ст. 5 Закону України від 23.09.94 №185/94-ВР «Про порядок здійснення розрахунків в іноземній валюті» зі змінами та доповненнями далі – Закон №185) у разі порушення резидентами строків, установлених Національним банком України відповідно до ст. 3 Закону № 185, придбана валюта продається уповноваженими банками протягом 5 робочих днів на міжбанківському валютному ринку України. При цьому позитивна курсова різниця, що може виникнути за такою операцією, щоквартально направляється до Державного бюджету України, а негативна курсова різниця відноситься на результати господарської діяльності резидента.

    Продаж такої валюти здійснюється уповноваженими банком без доручення клієнта.

    При цьому позитивна курсова різниця, яка виникає при продажу валюти уповноваженими банками на міжбанківському валютному ринку повинна перераховуватись резидентами на код бюджетної класифікації 21081000 «Пеня за порушення термінів розрахунків у сфері зовнішньоекономічної діяльності, за невиконання зобов’язань та штрафні санкції за порушення вимог валютного законодавства».

    За порушення вимог, передбачених ст. 5 Закону № 185, до суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності можуть бути застосовані санкції, передбачені ст. 37 Закону України від 16 квітня 1991 року № 959-XII «Про зовнішньоекономічну діяльність» із змінами і доповненнями.

    [0|0|0|0|1]

З інформаційних ресурсів Інтернету: http://zir.sfs.gov.ua/



MDoffice