ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Уряд заборонив ввезення на територію України клінкерів  цементних за кодом згідно УКТ ЗЕД 2523 10 00 00 походженням з  Російської Федерації.  - 2018/08/30 

2018/08/30

Уряд заборонив ввезення на територію України клінкерів цементних за кодом згідно УКТ ЗЕД 2523 10 00 00 походженням з Російської Федерації.

Рішення прийнято з метою вжиття заходів у відповідь на дискримінаційні та/або недружні дії щодо України, що застосовуються державою, визнаною Верховною Радою України державою-агресором, та відповідно до частини одинадцятої статті 29 Закону України “Про зовнішньоекономічну діяльність”, а також з урахуванням численних звернень представників вітчизняної цементної промисловості щодо необхідності збереження вітчизняної галузі та недопущення залежності держави від імпорту клінкерів цементних (напівфабрикату для виробництва цементу) з Російської Федерації.

На даний час виробничі потужності українських підприємств здатні повністю задовольнити потреби внутрішнього ринку України.

Зазначений захід призведе до поліпшення господарського становища українських виробників у цій галузі, збереження і збільшення кількості робочих місць.

Урядовий портал