ГоловнаКонтактиМапа сайта

  За ініціативою ДФС проведено лише кожну четверту позапланову  перевірку  - 2018/07/25 

2018/07/25

Кількість виходів податківців до платників податків для здійснення контрольних заходів у порівнянні з півріччям попереднього року скоротилась на 8% (з 14,1 тис. до 13 тис. заходів).

Зокрема, майже вполовину за І півріччя зменшилась кількість зустрічних звірок: із 4,8 тис. минулого року до 2,6 тис. поточного року.

Лише кожну четверту позапланову перевірку проведено у цьому році за ініціативою ДФС (1,8 тис. із 7,8 тис,). Решту – 6 тис. позапланових перевірок (77 відс.) – здійснено з причин, що від ДФС не залежали:

- у зв’язку з припиненням/ліквідацією платників податків (3,4 тис.);

- за повідомленнями банків про порушення строків розрахунків у сфері зовнішньоекономічної діяльності (1,8 тис.);

- на звернення платників податків (0,5 тис.);

- за судовими рішеннями суду (слідчого судді) про призначення перевірки (0,3 тисячі).

Також у І півріччі 2018 року проведено 2,6 тис. планових перевірок, що на 8 відс. більше, ніж за аналогічний період минулого року (2,4 тисячі).

Для таких перевірок відбираються платники, які мають ризики щодо несплати податків та зборів, невиконання іншого законодавства, контроль за яким покладено на контролюючі органи.

При цьому увага зосереджена на найбільш «ризикових» суб’єктах господарювання зі значними обсягами проведених операцій, тобто на великому бізнесі.

За наслідками проведених перевірок донараховано грошових зобов’язань 22,6 млрд. грн., що удвічі більше обсягу донарахувань за цей період минулого року (10,1 млрд. грн.). З них за плановими перевірками  донараховано 10,6 млрд. грн., що в 2,4 раза більше рівня минулого року (4,4 млрд. грн.), за позаплановими – 11,9 млрд. грн., що удвічі більше, ніж у минулому році (5,7 млрд. гривень).



Державна фіскальна служба України