ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Повертаємо браковані товари постачальнику - нерезиденту: що з  ПДВ  - 2018/07/24 

2018/07/24

Платників ПДВ, які здійснюють повернення імпортованого товару постачальнику-нерезиденту у зв"язку з виявленням браку, цікавить: які ж будуть ПДВ-наслідки такої операції та чи доведеться нараховувати ПДВ-зобов"язання?

Операція з вивезення за межі митної території України товару, який ввозився на митну територію України у митному режимі імпорту, у зв"язку з його поверненням продавцю-нерезиденту, з поверненням нерезидентом оплати за товар, оподатковується за нульовою ставкою ПДВ, якщо таке вивезення здійснюється у митному режимі реекспорту відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 86 МКУ.

Операція з вивезення за межі митної території України товару, який ввозився на митну територію України у митному режимі імпорту, у зв"язку з його поверненням продавцю-нерезиденту, якщо таке вивезення здійснюється у митному режимі реекспорту, за винятком операцій з вивезення, перерахованих у п. 5 ч. 1 ст. 86 МКУ, підлягає звільненню від оподаткування ПДВ.

При цьому, якщо платник ПДВ за такими товарами скористався своїм правом на податковий кредит і в подальшому здійснює їх вивезення у митному режимі реекспорту, то у податковому періоді, на який припадає таке вивезення, платник повинен здійснити нарахування ПДВ відповідно до п. 198.5 ПКУ.

Див. ІПК Офісу великих платників податків ДФС від 16.07.2018 р. № 3130/ІПК/28-10-01-03-11.

Бухгалтер.ua