ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Набув чинності ЗУ "Про ефективне управління майновими правами  правовласників у сфері авторського і суміжних прав"  -  2018/07/23 

2018/07/23

21 липня, в № 133 газети Голос України оприлюднено Закон України від 15.05.21018 № 2415-VІІІ «Про ефективне управління майновими правами правовласників у сфері авторського і суміжних прав», який встановлює правила роботи організацій колективного управління авторськими правами (ОКУ).

Цей документ 15 травня підтримали 246 народних депутатів після того як в кінці квітня США скасували безмитне ввезення низки товарів з України через порушення авторських прав.

У законі зазначається, що ОКУ є зареєстроване громадське об"єднання зі статусом юридичної особи, що не має на меті отримання прибутку, засноване виключно правовласниками, діяльність якого спрямована на колективне управління майновими правами на об"єкти авторського права і (або) суміжних прав.

Документ встановлює порядок і вимоги для акредитації та реєстрації ОКУ, особливості наповнення Реєстру таких організацій, а також регулює питання збору, розподілу та виплати ними винагороди власникам авторських прав.

Закон набув чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

MDoffice