ГоловнаКонтактиМапа сайта

  ДФС та Нацполіція відпрацювали спільний алгоритм дій із  протидії ухиленню від сплати митних платежів  - 2018/07/20  

2018/07/20

Спільний алгоритм дій містить два блоки: порядок доступу та цілодобового перебування представників МВС у зонах митного контролю (ЗМК) і можливості використання Автоматизованої системи митного оформлення "Інспектор-2006" - повідомляє прес-служба ДФС.

Суть першого розділу полягає в наступному:

- посадові особи державних органів, у цьому випадку мова йде про представників Нацполіції, перебувають в зонах митного контролю з дотриманням режиму такої зони та з письмового дозволу начальника митного поста, а в пунктах пропуску через державний кордон - також ще й за погодженням з начальником відповідного органу Держприкордонслужби;

- Нацполіція письмово повідомлятиме митниці (за кожною буде закріплений координатор) про наявність оперативної інформації щодо можливих випадків переміщення товарів з порушенням норм законодавства.

Що стосується другого блоку алгоритму дій, то між ДФС та МВС буде укладена спільна угода про надання доступу до Автоматизованої системи митного оформлення "Інспектор-2006".

Крім того, фіскальна служба вже отримала перелік посадових осіб Нацполіції, яким буде надано право перебувати в зонах митного контролю. До кінця тижня цей перелік буде переданий до митниць.

Отже, механізм спільних дій передбачає реагування виключно в рамках діючого законодавства. Дії правоохоронців не перешкоджатимуть митному оформленню та не призведуть до необгрунтованих затримок. Всі рішення будуть спрямовані на виявлення порушень митних правил і контрабанди.



Бухгалтер.ua