ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Продаж акцизних марок: що пропонується  - 2018/07/18  

2018/07/18

На веб-порталі ДФС (www.sfs.gov.ua) у підрозділі «Проекти регуляторних актів» розділу «Регуляторна політика» розміщено проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Положення про виготовлення, зберігання, продаж марок акцизного податку та маркування алкогольних і тютюнових виробів» (далі — проект постанови).

Проект постанови підготовлено з метою приведення нормативно-правових актів у відповідність із нормами Кодексу в частині покращання справляння та адміністрування акцизного податку з алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

Зокрема, запропоновано доповнити Положення про виготовлення, зберігання, продаж марок акцизного податку та маркування алкогольних напоїв і тютюнових виробів, затверджене постановою Кабінету Міністрів України від 27.12.2010 р. № 1251, такими нормами:

видача марок акцизного податку виробникам тютюнових виробів здійснюється з урахуванням вимог пп. 222.1.2. п. 222.1 ст. 222 Податкового кодексу, зокрема сплати акцизного податку протягом п’яти робочих днів після отримання марок;

для алкогольних напоїв іноземного виробництва позначення суми акцизного податку, який діє на момент виробництва марки.

Крім того, пропонується:

заборонити вимагати контролюючим органам від покупців марок акцизного податку в цілому, а не лише від імпортерів, документів, не передбачених ст. 226 Кодексу;

здійснювати продаж марок акцизного податку імпортерам алкогольних напоїв і тютюнових виробів на підставі заяви, поданої в електронній формі, замість паперової.

Зауваження та пропозиції стосовно змісту проекту постанови надавати у письмовій та електронній формі протягом місяця з дня публікації цього оголошення за такими адресами:

Державна фіскальна служба України: 04655, МСП, м. Київ-53, Львівська площа, 8, e-mail: kontrol481@sfs.gov.ua.

Пропозиції та зауваження також можна надсилати на адресу Державної регуляторної служби України: м. Київ, вул. Арсенальна, 9/11.



Вісник податкової служби України