ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Віктор Кривіцький: Необхідно налагодити чітку та збалансовану  систему роботи митниць  - 2018/07/16 

2018/07/16

ДФС вживатиме весь комплекс заходів, які можливо буде використати у рамках діючого законодавства для боротьби з контрабандою. Про це повідомив т.в.о. Голови ДФС Віктор Кривіцький під час зустрічі з представниками Європейської Бізнес Асоціації.

Він зазначив, що найближчим часом для визначення професійного рівня керівного складу відбудеться заслуховування начальників митниць та митних постів.

«Ми маємо налагодити чітку збалансовану систему роботи митниць, їх взаємодію з податковим блоком та правоохоронними органами, забезпечити високу виконавську дисципліну, максимально реалізовувати аналітичну складову в роботі митників», - підкреслив Віктор Кривіцький.

За його словами, до боротьби з контрабандою необхідно максимально мобілізувати всю правоохоронну систему в країні та налагодити ефективну взаємодію з громадянським суспільством. Зокрема, вже відпрацьований алгоритм спільних дій ДФС та Національної поліції щодо боротьби з контрабандою, про що буде оголошено на спільній нараді в понеділок.

«Присутність поліції на пунктах пропуску однозначно не повинна впливати на щоденне митне оформлення «білого» бізнесу», - наголосив Віктор Кривіцький.

Крім того, наразі необхідний зворотний зв"язок з бізнесом, адже компанії мають можливість реалізовувати в країні завезені контрабандні товари завдяки використанню схем з їх легалізації (оприбуткування). Для ліквідації цього явища необхідно законодавчо вирішити питання щодо неможливості реалізації такого товару без відповідних документів.

Серед комплексу заходів з протидії контрабанді Віктор Кривіцький визначив автоматизацію митних процедур та забезпечення митниць сучасними технічними засобами контролю. Перші 10 електронних стаціонарних сканерів будуть встановлені у пунктах пропуску з найбільшим вантажопотоком на західному кордоні та на кордонах з Росією та Білоруссю.

Державна фіскальна служба України