ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Автовиробникам спростили умови роботи  - 2018/06/25  

2018/06/25

Уряд оптимізує нормативно-правові умови роботи вітчизняних виробників легкових автомобілів в ситуації різкого скорочення попиту на їх продукцію.

Відповідні зміни до Порядку визначення товарів, що ввозяться на митну територію України для використання в промисловому виробництві моторних транспортних засобів затверджені постановою Кабміну від 16 травня № 483, яка набуде чинності з дня публікації.

Документ спрощує умови діяльності автомобільних підприємств і сприяє поліпшенню загальної ситуації в галузі.

Зокрема, виробники ТЗ зможуть ввозити комплектуючі для виготовлення основної продукції без обмеження по кількості і ступеню локалізації.

Також скасовується норма зобов"язань по щорічному виробництву продукції і спрощуються процедури затвердження програм державними органами і державного контролю за виконанням таких програм.

Програма створення (модернізації) виробничих потужностей і робочих місць тепер повинна буде включати:

-перелік заходів з будівництва, реконструкції, технічного обладнання та/або переобладнання виробничих потужностей, створення (модернізації) виробничих об"єктів, провадження виробничої діяльності;

- перелік обладнання і комплектувальних виробів до нього та інструментів, необхідних підприємству для створення (модернізації) виробничих потужностей на період виконання програми.

Форма, порядок розробки і затвердження програми визначаються Мінекономрозвитку.

Бухгалтер.ua