ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Рада звільнила Данилюка з посади міністра фінансів  -  2018/06/07 

2018/06/07

Верховна Рада в четвер звільнила міністра фінансів Олександра Данилюка з посади міністра фінансів України за поданням прем"єр-міністра Володимира Гройсмана.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", це рішення підтримали 254 народних депутата при необхідному мінімумі в 226 голосів.

О.Данилюк очолив Міністерство фінансів в середині квітня 2016 року, коли було призначено новий уряд Володимира Гройсмана, і змінив на цій посаді Наталію Яресько.

Першим заступником міністра з кінця квітня 2016 року є Оксана Маркарова, яка з березня 2015 року обіймала посаду заступника міністра - керівника апарату, а тепер буде виконувати обов"язки глави Мінфіну.

З 1998 по 1999 рік і з 2001 по 2003 рік О.Маркарова обіймала посади радника з економічної політики і менеджера із зовнішніх і корпоративних зв"язків в американському фонді прямих інвестицій Western NIS Enterprise Fund (тепер в управлінні Horizon Capital), яким керувала Н.Яресько. А до приходу в Мінфін 12 років очолювала інвестиційну групу ITT як голова правління - президента ПрАТ ІК "ITT-Інвест". Є також членом наглядових рад державних Ощадбанку, Укрексімбанку, Укргазбанку і ПриватБанку.

Виступаючи в Раді, О.Данилюк зазначив, що йому інкримінують те, що він "виніс сміття з хати". "Коли ви наділили мене повноваженнями міністра фінансів, я йшов не в хату, я йшов будувати ефективну, сучасну фінансову систему України і Адміністрації фінансових розслідувань, йшов боротися з корупцією, з розбазарюванням державних коштів", - заявив міністр перед відставкою.

На його думку, він також "з честю і гідністю" відстоював інтереси країни перед міжнародними партнерами. Він підкреслив, що саме співпраця з міжнародними організаціями є єдиною альтернативою співпраці з РФ, і так буде доти, доки в Україні не будуть створені сильні незалежні органи влади, які повернуть довіру громадян.

"Немає людини - немає проблеми, але в 21 столітті такі принципи вирішення проблем не працюють. Треба приймати державницькі рішення, а не керуватися підлітковими комплексами, які будуть коштувати державі мільярдів", - заявив перед голосуванням О.Данилюк, закликавши депутатів розірвати кругову поруку.

https://ua.interfax.com.ua