ГоловнаКонтактиМапа сайта

  ДФС про включення витрат на транспортування до митної  вартості товару  - 2018/06/05 

2018/06/05

ГУ ДФС у Чернігівській області, на своєму офіційному веб-сайті, роз"яснило: якщо при ввезенні на митну територію України товару автотранспортом, який для здійснення доставки товару, виїхав до пункту завантаження порожнім, тобто при цьому не виконував перевезення експортних вантажів, то витрати на подачу транспортного засобу до місця завантаження відносяться до господарської операції з доставки товару і повинні враховуватись при визначенні його митної вартості.

Крім того, при визначенні митної вартості, до ціни, що була фактично сплачена або підлягає сплаті за оцінювані товари, додаються подальші витрати (складові митної вартості), якщо вони не включалися до ціни, що була фактично сплачена або підлягає сплаті. Зокрема, це:

• витрати на транспортування оцінюваних товарів до аеропорту, порту або іншого місця ввезення на митну територію України;

• витрати на навантаження, вивантаження та обробку оцінюваних товарів, пов"язані з їх транспортуванням, витрати на страхування цих товарів.

ДФС у Чернігівській області наголошує, що заявлена декларантом митна вартість товарів і подані ним відомості про її визначення повинні базуватися на об"єктивних, документально підтверджених даних, що піддаються обчисленню. А підставою для бухгалтерського обліку господарських операцій є первинні документи, які фіксують факти здійснення таких операцій.

https://buh.ligazakon.net