ГоловнаКонтактиМапа сайта

  У водіїв авто на "євробляхах" почали вимагати дозвіл на  роботу у Литві  - 2018/05/21 

2018/05/21

   Українські митники почали вимагати у водіїв автомобілів з литовською реєстрацією дозвіл на працевлаштування у Литві та трудовий договір.

   Про це у коментарі журналістові Укрінформу розповів член правління Союзу автомобілістів України Петро Козак.

   "Спочатку був запит, спрямований литовській стороні від нашого МЗС, на який було отримано відповідь, як відбувається працевлаштування у Литві від Посольства України у Литві. Вона з"ясувала там ситуацію з фірмами, як вони займаються видачею фейкових доручень з реєстрацією на себе автомобілів українським громадянам, щоб вони управляли цими автомобілями, нібито вони працюють на ці фірми. Тобто, відповідно МЗС, який отримав цю інформацію, передав її митниці, а на митниці з"явився лист для громадян України, що вони повинні мати при собі дозвіл працювати у Литві, який коштує 120 євро на рік, і плюс завірений на біржі праці у Литві контракт між особою, яка ввозить машину, і фірмою, якої звичайно ж немає, оскільки тоді доведеться платити податки державі", - розповів Козак.

   За його словами, це дозволяє виявити фальсифікацію, що особа насправді не є співробітником литовської фірми, і надає право митникам не пропустити автомобіль. Такі вимоги митники пред"являють водіям "євроблях" вже з 17 травня.

   При цьому раніше при перетині кордону був потрібний техпаспорт, підтвердження реєстрації, страховка і доручення на управління транспортним засобом.

   Укрінформ звернувся за офіційним роз"ясненням ситуації з ввезенням автомобілів з литовською реєстрацією до Державної митної служби України.

https://www.ukrinform.ua