ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Форум MDoffice ... Неужели так будет ?  - 2018/05/13  

2018/05/13

07-05-2018 21:59, Андрей К.
Регион: Запорожье
Неужели так будет ?

Алекс Іва

5 мая в 17:40 ·

2018 год, как известно, объявлен ГФС годом сервисов для плательщиков. Не желая вываливаться из общего контекста, мы сегодня завершили разработку и внедрили ещё два новых веб-сервиса для декларантов. Один из них позволяет посмотреть список своих файлов, отправленных на таможню, и ответов таможни на них. Второй - скачать эти файлы. Так что со следующей недели все желающие смогут опробовать двусторонний канал коммуникации с таможней, альтернативный электронной почте.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100016267362119&hc_ref=ARQxQJh...

Ну и дальше (вернее, раньше)
Алекс Іва
3 мая в 20:49 ·
В продовження вчорашнього посту. Специфіка роботи в ДФС така, що якщо звертати увагу на витівки всіх нехороших людей, яких, будемо відверті, у нас вистачає (мабуть, як і всюди), то можна передчасно заробити інфаркт або інсульт. Якщо ж на них забити, то вдається дуже навіть плідно працювати. Сьогодні, включивши останній підхід, значну частину дня вдалося попрацювати програмістом, тому розкажу більше про перспективу тих нових веб-сервісів для декларантів, на яких я зупинився вчора.
Отже,
1. Подача електронних документів. Зроблено вчора.
2. Отримання з ДФС списку своїх повідомлень та повідомлень-відповідей від митниці. Завантаження окремого електронного повідомлення. Готовність за результатами сьогоднішнього дня - десь більше третини. Підкреслюю, що електронні повідомлення від митниці все одно будуть надсилатися поштою. Забирати їх через веб-сервіс або ні - справа декларанта. Але сервіс дасть можливість не тільки забирати повідомлення, яке з тієї чи іншої причини не доїхало поштою, але і бачити в режимі онлайн поточний статус свого повідомлення - в черзі, взяте в роботу, оброблене, оформлене і т.д.
3. Наступний етап - перспектива. Доступ до списку своїх декларацій - в роботі, оформлених, відмовлених, анульованих. Можливість завантаження звідти ж відповідних електронних повідомлень.
Пару слів ще про одну специфіку нових веб-сервісів. У нас завжди принципово всі формати були відкритими. Кожен може хоч в "Блокноті" виготовити всі необхідні файли. І нам дуже часто забивали цвяха з приводу того, що ми ганяємо інтернетом у відкритому вигляді комерційну інформацію клієнтів. Ворог, який присусідився десь посередині каналу, в принципі, може читати все листування декларантів з митницею. Так ось, в веб-сервісах додане направлене шифрування всіх повідомлень на ключ ДФС. Причому все зроблено таким хитрим чином, що нам не потрібен сертифікат клієнта для шифрування зворотного повідомлення, а воно теж шифрується згідно діючих понять :). Тепер вороги залишаться без роботи.

Сейчас Вы можете:
  • Посмотреть обсуждение
  • Дополнить ответ
  • Задать свой вопрос

    MDoffice