ГоловнаКонтактиМапа сайта

  У вересні запрацює поромна переправа Орлівка-Ісакча між  Україною та Румунією  - 2018/04/26 

2018/04/26

Поромна переправа Орлівка-Ісакча, яка з"єднує Україну і Румунію, почне роботу у вересні поточного року.

Про це на прес-конференції у четвер повідомив очільник Одеської митниці ДФС Олександр Власов, повідомляє "УНІАН".

"Незабаром, думаю, що це станеться вже у вересні, почне роботу поромний комплекс Орлівка-Ісакча, який через Дунай з"єднає Україну та Румунію. Завдяки реалізації проекту, шлях скоротиться до 200 км, а час оформлення (вантажів. – Ред.) - на 10-12 годин", - сказав Власов.

Планується, що поромна переправа Орлівка-Ісакча через Дунай забезпечить прямий вихід з півдня Одеської області до Євросоюзу.

У липні 2017 року під час ознайомлення з будівництвом у Ренійському районі голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов заявив, що у 2017 році відновлено активне будівництво поромної переправи Орлівка-Ісакча з румунського боку, яке раніше гальмувалося через відсутність всіх необхідних узгоджень.

Повідомлялося, що спорудження переправи, яке формально стартувало ще в 2015 році, коли було підписано відповідні документи з керівництвом Румунії, кілька разів затримувалося через бюрократичну тяганину, в основному, з боку зарубіжних партнерів.

Переправа споруджується в найвужчому місці Дунаю - ширина річки тут не перевищує 900 м. Одеське бюро проектування та експертизи, яке розробило проект, врахувало також незначну глибину річки біля причалу поруч з Орлівкою - 2 м 50 см, осадка порома становитиме 1 м 50 см.

Фінансують будівництво поромного сполучення Орлівка - Ісакча вартістю 12 млн євро дві приватні компанії.

Європейська правда