ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Коментарі фахівців: Яким чином здійснюється переміщення  товарів СГ з території ВЕЗ «Крим» на іншу територію України  та/або з іншої території України на територію ВЕЗ «Крим»?  -  2018/03/26 

2018/03/26

Яким чином здійснюється переміщення товарів СГ з території ВЕЗ "Крим" на іншу територію України та/або з іншої території України на територію ВЕЗ "Крим"?

    Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс 207.04

Коротка:

    Поставка товарів з території вільної економічної зони "Крим" (далі - ВЕЗ "Крим") на іншу територію України з метою їх вільного обігу здійснюється у митному режимі імпорту.

    Поставка товарів, що мають митний статус українських товарів, з іншої території України на територію ВЕЗ "Крим" прирівнюється до митного режиму експорту.

Повна:

    Законом України від 12 серпня 2014 року № 1636-VII "Про створення вільної економічної зони "Крим" та про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України" (далі - Закон № 1636) створено вільну економічну зону "Крим" (далі - ВЕЗ "Крим")

    та врегульовано інші аспекти правових відносин між фізичними і юридичними особами, які знаходяться на тимчасово окупованій території або за її межами.

    Відповідно до частин першої та четвертої ст. 3 Закону № 1636 на території ВЕЗ "Крим" діє особливий правовий режим економічної діяльності фізичних та юридичних осіб, у тому числі особливий порядок застосування норм регуляторного, податкового та митного законодавства України, а також особливий режим внутрішньої та зовнішньої міграції фізичних осіб.

    При цьому митні формальності, пов’язані з переміщенням товарів, транспортних засобів комерційного призначення та громадян через адміністративний кордон ВЕЗ "Крим", здійснюються у зонах митного контролю, розташованих у місцях, визначених ст. 329 Митного кодексу України від 13 березня 2012 року № 4495-VI зі змінами і доповненнями.

    Згідно з п.п. 5 п. 12.4 ст. 12 Закону № 1636 поставка товарів з території ВЕЗ "Крим" на іншу територію України з метою їх вільного обігу здійснюється у митному режимі імпорту із застосуванням норм законодавства України про державний санітарно-епідеміологічний, ветеринарно-санітарний, фіто-санітарний, екологічний, радіологічний контроль, інших заходів тарифного і нетарифного регулювання, з урахуванням положень ст. 6 Закону № 1636.

    Поставка товарів, що мають митний статус українських товарів, з іншої території України на територію ВЕЗ "Крим" прирівнюється до митного режиму експорту, в то"у числі для цілей тарифного та нетарифного регулювання.

    Інформація щодо особливостей здійснення митних формальностей, пов’язаних з переміщенням товарів, транспортних засобів комерційного призначення через адміністративний кордон ВЕЗ "Крим", надані листом ДФС від 26.09.2014 № 5626/7/99-99-24-01-06-17.

    При цьому для цілей застосування податкового та митного законодавства договори, укладені між суб’єктами господарювання із місцезнаходженням (місцем проживання) на території ВЕЗ "Крим" та іншими суб’єктами господарювання, є документами, що використовуються замість зовнішньоекономічних договорів (контрактів) (п. 6.5 ст. 6 Закону № 1636).

З інформаційних ресурсів Інтернету: http://zir.sfs.gov.ua/



MDoffice