ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Коли банк знімає з контролю імпортну операцію, якщо товар в  Україну не ввозиться  - 2018/03/19 

2018/03/19

У разі імпорту товару без його ввезення на територію України банк знімає з контролю відповідну операцію виключно за наявності однієї з таких умов:

· зарахування виручки, одержаної від нерезидента, на рахунок резидента в уповноваженому банку в разі продажу нерезиденту товару за межами України;

· подання документів, що підтверджують використання резидентом товару за межами України на підставі договорів (контрактів, угод), інших форм документів, що застосовуються в міжнародній практиці та можуть уважатися договором.

Про це нагадує ГУ ДФС у Дніпропетровській області з посиланням на п. 3.6 Інструкції про порядок здійснення контролю за експортними, імпортними операціями, затвердженої постановою Правління НБУ від 24.03.1999 № 136.

Водночас контролери завважили: здійснення контролю за експортною операцією, за якою продукція була придбана резидентом за імпортним договором без її ввезення на митну територію України та перепродається нерезиденту, покладається на той банк, через який проводилась оплата зазначеного імпортного договору.

https://buh.ligazakon.net