ГоловнаКонтактиМапа сайта

  НАТАЛІЯ МИКОЛЬСЬКА РОЗПОВІЛА, ЯКІ РИНКИ Є У ФОКУСІ ДЛЯ  УКРАЇНСЬКОГО ЕКСПОРТУ  - 2018/02/23 

2018/02/23

Для України дуже цікавий ринок і перспективний – ринок африканських країн. Про це повідомила заступник міністра економічного розвитку та торгівлі, торговий представник України Наталія Микольська у програмі "Подія" з Миколою Вереснем.

"Нігерія у нас є ринком у фокусі для українського експорту, і це не наша видумка. Це зроблено на підставі аналізу українського експорту й імпорту з Нігерією за останні десять років. Тому Нігерія – це величезний ринок. Там населення зростає. Ти можеш тільки експортувати в Нігерію, і тобі не потрібні більше ніякі ринки. Те ж саме стосується Індії, те ж саме стосується Китаю. А друге – це ринок, де є корисні копалини. І це ринок, який економічно зараз росте. Тобто це те, де зростає купівельна спроможність", - зазначила Микольська.

Також вона розповіла про те, що минулого року була робоча поїздка до Кенії і Танзанії з двома місіями. "І наш експорт до Кенії, наприклад, по цим результатам почав рости не у відсотки, а в рази. І це говорить про те, що в цілому світі країни це роблять постійно і системно. У них ці торговельні місії відбуваються по десятки разів на рік: як то під керівництвом заступника міністра, так і міністра. Так і є торговельні місії, головою яких їде прем’єр. Яскравий приклад цьому – зараз є поїздка Трюдо в Індію. З ним приїхала величезна бізнес-делегація. І ніхто там не говорить про те, що це лобізм, що там невідомо хто їде, невідомо кому і що допомагає. Кожна країна дбає про свій експорт і допомагає йому тими способами, які в неї є ресурси на це. І це є у них в пріоритеті", - наголосила заступник міністра економічного розвитку та торгівлі.

Прямой