ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Гройсмана попросять знизити портові збори ще на 54%  -  2018/02/20 

2018/02/20

Українські промислові підприємства, а також спілки й асоціації, що їх об"єднують, мають намір звернутися до прем"єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням про сприяння подальшому зниженню ставок портових зборів на 54%.

Про це йдеться в тексті звернення, передає "Інтерфакс-Україна".

"Таке зниження необхідне виробникам усіх галузей і могло б згенерувати для економіки України додатково 825 млн долларов, або майже 1 процентний пункт додаткового зростання ВВП України", - йдеться в тексті.

Промисловці зазначають, що, попри вже виконане зниження ставок портових зборів на 20%, все ще залишається значний простір для подальшого зниження.

Вони також підкреслюють, що на момент прийняття рішення про 20% зниження ставки портових зборів в Україні перевищували ставки інших портів регіону в два-три рази. Крім того, згідно з дослідженням Міжнародної фінансової корпорації, їх можна знизити на 60%.

"Це дозволить встановити в Україні конкурентні, на рівні з іншими портами регіону, ставки портових зборів і підтримувати портову інфраструктуру в належному стані. Завдяки зниженню в 20% можливе подальше зниження на 54%", - йдеться в зверненні.

Нагадаємо, Кабінет міністрів знизив норму відрахування чистого прибутку до державного бюджету держпідприємством "Адміністрація морських портів України" до 50% з 75% з 1 січня 2018 року.

Пізніше Кабмін погодив зниження ставок портових зборів на 20%.

https://www.epravda.com.ua