ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Коментарі фахівців: Чи може суб’єкт господарювання подати до  контролюючого органу в електронному вигляді Декларацію про  валютні цінності, доходи та майно, що належать резиденту  України і зн...  - 2018/02/06 

2018/02/06

Чи може суб’єкт господарювання подати до контролюючого органу в електронному вигляді Декларацію про валютні цінності, доходи та майно, що належать резиденту України і знаходяться за її межами?

    Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс 114.04

Коротка:

    Суб’єкт господарювання може подати до контролюючих органів в електронному вигляді Декларацію про валютні цінності, доходи та майно, що належать резиденту і знаходяться за її межами (далі – Декларація).

    Водночас слід зазначити, що суб’єкт господарювання подає до контролюючого органу за своїм місцезнаходженням Декларацію у двох примірниках, один із яких залишається у цьому органі, а другий – зі штампом контролюючого органу та підписом відповідальної особи подається до Національного банку України, що передбачає наявність Декларації у паперовому вигляді.

Повна:

    Форму Декларації про валютні цінності, доходи та майно, що належать резиденту України і знаходяться за її межами (далі – Декларація) затверджено наказом Міністерства фінансів України від 25.12.1995 № 207, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 11.01.1996 за № 18/1043 (далі – Наказ № 207).

    Пунктом 2 Наказу № 207 встановлено, що декларування валютних цінностей, доходів та майна здійснюється суб’єктами підприємницької діяльності за наведеною формою в Національному банку України (далі – НБУ) та в державних податкових інспекціях за місцем знаходження суб’єктів підприємницької діяльності.

    Загальні принципи організації інформаційного обміну під час подання платниками податків податкової звітності до контролюючих органів в електронній формі із використанням електронного цифрового підпису визначені Порядком обміну електронними документами з контролюючими органами, затвердженим наказом Міністерства фінансів України 06.06 2017 № 557, який зареєстровано в Міністерстві юстиції України 03 серпня 2017 року за № 959/30827

    Реєстр форм звітних документів платників податків юридичних та фізичних осіб для занесення до електронної бази звітних документів та оновлені версії форм податкової звітності можна знайти на офіційному веб-порталі ДФС України (www.sfs.gov.ua) в рубриці Головна/Eлектронна звітність/Платникам податків про електронну звітність/Інформаційно-аналітичне забезпечення/Реєстр електронних форм податкових документів. У зазначений реєстр, зокрема включена Декларація.

    Тобто суб’єкт господарювання має можливість подати до контролюючого органу Декларацію в електронному вигляді.

    Водночас слід зазначити, що суб’єкт господарювання подає до контролюючого органу за своїм місцезнаходженням Декларацію у двох примірниках, один із яких залишається у цьому органі, а другий – зі штампом контролюючого органу та підписом відповідальної особи подається до НБУ, що передбачає наявність Декларації у паперовому вигляді.

З інформаційних ресурсів Інтернету: http://zir.sfs.gov.ua/



MDoffice