ГоловнаКонтактиМапа сайта

  На форуме MDoffice интересный вопрос ... F.A.Q: "Единое окно"  в MDoffice  - 2018/02/02 

2018/02/02

31-01-2018 13:57, Helen
Регион: Киев
F.A.Q: "Единое окно" в MDoffice

Вітаємо. Шановні колеги, звертаємо вашу увагу!

Згідно Постанови КМУ № 878 з 01 лютого 2018 р. здійснення державного санітарно-епідеміологічного, ветеринарно-санітарного, фітосанітарного, екологічного та радіологічного контролю із застосуванням інформаційно-телекомунікаційної системи органів є обов"язковим.

Дивіться: Постанова КМУ № 878 від 22.11.2017 "Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 25 травня 2016 р. N 364"

В програмі MD-Declaration реалізовані можливості:
- отримання електронного повідомлення про перетин кордону при ввезенні / вивезенні;
- подання заяви про проходження контролів за технологією - "Єдине вікно";
- обробка повідомлень від митниці за технологією "Єдине вікно".

Щоб відкрити вікно для заповнення Заяви для проходження контролів через Єдине Вікно, необхідно відкрити МД на базі, якої буде сформована Заява, та натиснути на відповідну кнопку на вкладці меню:

- Головна



мал.1



- Документи (мал.2)


мал.2



Вікно "Проходження контролів" має два режими показу: "Заява на проходження контролів" та "Повідомлення про проходження контролів". Перемикання між режимами здійснюється на стрічці меню (мал.3. п.1)


мал.3


Загальна інформація Заяви


В області 2 (мал.3) знаходиться інформація про Справу Єдиного вікна. Якщо у Вашій базі є повідомлення від митниці, з інформацією про перетин кордону, то поля "Ідентифікатор справи" (мал.4 п.2 ), "Дата початку"(мал.4 п.3 ), "Митниця на кордоні" (мал.4 п.5 ) заповниться автоматично.

Якщо у Вашій базі немає повідомлення про перетин чи ви оформлюєте товар в режимі Експорту - Ви відкриваєте нову Справу про проходження контролів в Єдиному вікні самостійно.
Ідентифікатор справи залишаєте пустим
Натисніть комбінацію клавіш Ctrl + G для того, щоб сформувати ідентифікатор-GIUD (мал.4 п.4).


мал.4



В полі "Розпочато" з списку обираєте хто став ініціатором відкриття справи:

- При отриманні повідомлення про перетин кордону від митниці, з номером Справи, обираєте з списку пункт - «При надісланні декларанту повідомлення про перетин кордону»
- При подачі Заяви на відкриття справи декларантом/брокером пункт - "При надісланні заяви декларанта"
- "При введенні а ПП информации працівником КО" - відкриття справи інспектором контролюючих служб

Реквізит "код ЕДРПОУ / ДРФО" заноситься з поточної декларації (Рис 4.п.7). Також, якщо є підстави для прискореного проходження контролів, вкажіть відповідний код "Преференції", його можна вибрати з довідника (мал.4 п.8).

Місце оформлення (рис.4 п.9).
Вказується код місця оформлення товарів з використанням довідника. При виборі місця оформлення, з довідника, нижче буде вказана інформація про види контролів доступних для проходження в обраному місці оформлення і за яких умов. Контроль може бути "постійним", "на вимогу" митного інспектора або "неможливим" в обраному місці оформлення.

Транспортні засоби (рис.4 п.10).
Заповнюються автоматично на базі поточної МД, з гр 18, 22, 31, якщо ці данні є в МД. Вказуються інформація про транспортні засоби (номер, тип та дата перетину) на яких товар перетинає кордон

Документи по перетину (рис.4 п.11).
Обов"язково повинен бути зазначений хоча б 1 документ, тому що по цьому документу Заява буде прив"язана до "Справи про проходження контролів". На даний момент це може бути "1 - ВМД", "2 - транспортний документ" або "4 - контракт"(якщо ваш контракт довготривалий та використовується в багатьох поставках, краще використовувати варіант - 2 - транспортний документ ) .
Якщо вантаж перетнув кордон за попередньою декларацією, то вкажіть її номер і дату, інші документи в цьому випадку не потрібні.
Звертаємо вашу увагу, якщо Ви вказали в 44 або 40 графі декларації документи з перетинання (контракт, транспортний документ або декларацію), то їх можна імпортувати натиснувши на стрілочку поряд з кнопкою "Додати".

Час і дата проведення огляду (рис.4 п.12)
Поле обов’язкове для заповнення, вказується час та дата проведення огляду для узгодження с контролюючими органами та митницею.
Якщо є необхідність проведення огляду вантажу та взяття зразків митним інспектором і / або уповноваженою посадовою особою, то декларант може запропонувати дату та час, коли товари можуть бути пред"явлені для огляду. Встановіть прапорець (галочку) в пункті "необхідність огляду". Остаточне рішення про дату і час буде прийнято в процесі консультації митного інспектора з зацікавленими особами.

Документи для проходження контролів



В області 3 (мал. 3) вказується інформація про види контролю та необхідні документи зі скан-копіями.


мал. 5


Щоб додати документи в список - викличте контекстне меню кнопки (1) (мал.5). Ви можете скопіювати документи з гр. 44 декларації по одному, із запропонованого списку або кілька використовуючи пункт контекстного меню - "групове додавання з декларації".

Щоб додати вид контролю натисніть кнопку (2) (мал.5)

Кнопка (3) (мал.5) - Перелік документів, які необхідно подати відповідному контролюючому органу для завершення відповідного виду державного контролю.

Щоб додати скан-копію документа натисніть на кнопку (4) (мал.5)
Звертаємо Вашу увагу, що файл з текстом документа/скан -копия документу прикріплюється ні до контролю, а до документа. Спочатку потрібно додати в таблицю документ, його код, номер і дату. Після цього прикріпіть до документа зображення.

Кнопка (6) (мал.5) - Функція "Знайти і встановити номер попередньої справи" (6). Програма встановить номер справи за якою вже здійснювалася відправка скан-копії документа (за умови, что інформація про цю Справу є в вашій базі). Якщо в лівій колонці (мал.5 п.15), навпроти документа вказано номер справи - скан-копія в електронну копію заяви додаватися не буде.

За допомогою кнопки (7) ви можете досилати скан-копії документа на митницю, для цього виділіть рядок з документом в списку і натисніть на кнопку "відправити документ по email" (мал.5).

Ви можете видалити поточний документ або сторінку документа за допомогою кнопки (8) (мал.5).

Видалити всі документи, разом з усіма прикріпленими до нього файлами скан-копій видаляються кнопкою (9) (мал. 5).

Щоб переглянути скан-копію в окремому вікні приєднаної до документу натисніть на кнопку (10) (мал.5).

Кнопка (11) - збереження документа в довідник регулярних документів Користувача (мал.5).

Кнопка (12) - вибір документа з довідника регулярних документів Користувача (мал.5).

Кнопка (13) - імпорт даних з Excel - файлу (мал.5).

Кнопка (14) включає/вимикає показ зображення документа (* .jpg, * .gif).

Для оцінки ситуації необхідності проходження контролів в програмі виділено поля, на ті товари для яких передбачений вид контролю (мал.5. п.16)
У прикладі, на мал.5 для товару 1 необхідно проходити Санітарно - епідеміологічний та екологічний контроль, а для товару 2 - ветеринарно-санітарний.

Коли вся інформація в Заяві вказана - натисніть на кнопку "Перевірка" на стрічці меню. (мал.6 п.6).


мал. 6


Звертаємо вашу увагу, що Ви можете подивитися які види контролів необхідно проходити і які документи необхідні по вашим кодами товарів натиснувши на кнопку (мал.6 п.4).

Кнопка "Створити нову справу ЕО" (мал.6 п.4). видаляє час, № справи і генерує новий Guid. При цьому інформацію за старою справою можна подивитися в режимі "Повідомлення про проходження контролів" єдиного вікна (мал.6 п.2)

Для виведення електронної копії Заяви на митницю натисніть кнопку "Виведення на митницю" (Рис.6 п.5).

У діалозі не потрібно змінювати "Код кінцевої точки" запропонований програмою, повідомлення відправляється на A141.EPD (мал.7. п.1).
При виведенні електронної копії Ви маєте можливість змінити список документів, що відправляються та видів контролю (мал.7. п.2).


мал. 7



Повідомлення про Проходження контролів (мал.6 п.2).

За результатами проходження контролю вам будуть приходити повідомлення від митниці і контролюючих органів з "Єдиного вікна".
Повідомлення по поточному Справі показані в режимі показу "повідомлення про проходження контролів" (мал. 8)


мал. 8


В області "Результат проходження контролів" (мал. 8, п. 1) відображена інформація про статус проходження контролів.
Проходження контролів та їх результати можна переглянути в списку "Повідомлення про проходження контролів" (мал. 8, п. 2).
Ви можете роздрукувати текст виділеного в списку повідомлення натиснувши на кнопку друку (мал. 8. п.3), також можна зберегти відмічене повідомлення в * .imfx форматі (мал. 8. п.4).

Сейчас Вы можете:
  • Посмотреть обсуждение
  • Ответить
  • Задать свой вопрос

    MDoffice