ГоловнаКонтактиМапа сайта

  На форуме MDoffice интересный вопрос ... Гр.44 Дата справи  «Єдиного вікна» в гр.44 МД  - 2018/02/02  

2018/02/02

01-02-2018 12:33, Олександр Aleksandr.Sivikon@mine.ferrexpo.com
Регион: Горішні Плавні
Гр.44 Дата справи «Єдиного вікна» в гр.44 МД

Добрий день.
20.01.18 ми відвідали семінар проведений MD Office, на якому шановний пан Івашкович озвучив необов’язковість заповнення в гр.44 МД дати справи для коду 5509. Цю інформацію підтвердили шановний пан Москаленко та розробники програмного комплексу MD Office. Саме тому ні програмний комплекс митниці ні MD Declaration при перевірці декларації не видає помилку при відсутній даті для коду 5509.
В цьому є певна логіка, адже наказ МінФіну №651 для гр.44 регламентує лише заповнення документів: «Відомості щодо кожного документа зазначаються з нового рядка за такою схемою: код документа згідно з класифікатором документів, через пробіл - номер документа, дата та (за наявності даних) кінцевий термін його дії»
Поки що не всі нормативні документи відкореговані під «Єдине вікно» тому справу в "ЄВ" не зовсім можна розглядати як документ. Більше того, код 5509 в класифікаторі звучить як «інформація про позитивні результати державних видів контролю» і відповідно, якщо різні види контролю по одній справі проходились в різні дні то і «інформація про їх проходження» не буде мати однієї конкретної дати.

Як результат, нами вже було оформлено декларації не заповнюючи в гр.44 дату справи, але вчора нам почали штампувати відмови з причиною: «Порушено вимоги … 651, а саме в гр.44 МД не зазначено дату створення в «Інформація про пропуск за документом» код 5509»
При цьому митниця в усній формі посилається, чито на внутрішню вказівку чито на внутрішні роз’яснення стосовно заповнення дати для коду 5509.

Підкажіть будь-ласка чи правомірні в даній ситуації дії митниці і який документ на даний момент може чітко сформулювати вирішення даної ситуації ?

Сейчас Вы можете:
  • Посмотреть обсуждение
  • Ответить
  • Задать свой вопрос

    MDoffice