ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Керівництво Львівської митниці ДФС та представники  громадськості обговорили ситуацію щодо можливого блокування  доріг  - 2018/01/10 

2018/01/10

Сьогодні, 09.01.2018, з ініціативи Громадських рад при адміністрації Державної прикордонної служби України по Західному регіону та ГУ ДФС у Львівській області в адміністративному приміщенні Львівської митниці ДФС відбулась зустріч з її керівництвом. Метою зустрічі було обговорення можливого блокування 10 січня цього року доріг, що ведуть до пунктів пропуску через державний кордон України, розташованих на Львівщині, інформацію про що поширено в соціальній мережі Facebook та ЗМІ.

Як представники громадськості, так і керівництво митниці вважають такі дії дестабілізацією ситуації на кордоні, створення незручностей громадянам, які перетинають державний кордон України, а також суб’єктам зовнішньоекономічної діяльності, від роботи яких певною мірою залежить наповнення Держбюджету України.

Представники громадськості акцентували увагу на тому, що робота посадових осіб митниці в пунктах пропуску повинна бути зосереджена на роз’ясненні громадянам змін в оподаткуванні митними платежами товарів, які переміщуються через митний кордон України, а також інші зміни в законодавстві, які набули чинності 01.01.2018 року. Також повинна бути координація дій митників і прикордонників у таких ситуаціях, зокрема налагодження діалогу з активістами блокування доріг, роз’яснення їм неправомірності їхніх дій та заклик щодо вирішення питань у правовій площині.

Своєю чергою керівництво митниці запевнило, що вживає низку заходів щодо роз’яснення громадянам змін у законодавстві та готове до діалогу з активістами для якнайшвидшого виходу з ситуації, яка склалася.

http://lv.sfs.gov.ua