ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Коментарі фахівців: Яким нормативним документом встановлена  форма звернення про виконання митних формальностей органами  доходів і зборів поза місцем розташування цих органів або поза  робочи...  - 2017/12/08 

2017/12/08

Яким нормативним документом встановлена форма звернення про виконання митних формальностей органами доходів і зборів поза місцем розташування цих органів або поза робочим часом, установленим для них?

    Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс 207.04

Коротка:

    Форма звернення про виконання митних формальностей органами доходів і зборів поза місцем розташування цих органів або поза робочим часом, установленим для них, затверджена додатком до Порядку справляння плати за виконання митних формальностей органами доходів і зборів поза місцем розташування цих органів або поза робочим часом, установленим для них, затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 23.10.2017 № 862.

Повна:

    Частинами сьомою та восьмою ст. 247 Митного кодексу України від 13 березня 2012 року № 4495-VI зі змінами та доповненнями (далі - МКУ) встановлено, що за письмовим зверненням декларанта або уповноваженої ним особи митні формальності можуть виконуватися органами доходів і зборів поза місцем розташування цих органів, а також поза робочим часом, установленим для них, на умовах, визначених МКУ. За виконання митних формальностей органами доходів і зборів поза місцем розташування органів доходів і зборів або поза робочим часом, установленим для них, із заінтересованих осіб справляється плата у розмірах, установлених Кабінетом Міністрів України, та в порядку, визначеному центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну податкову і митну політику.

    Розмір плати за виконання митних формальностей органами доходів і зборів поза місцем розташування цих органів або поза робочим часом, установленим для таких органів встановлено постановою Кабінету Міністрів України від 18 січня 2003 року № 93.

    Порядок справляння плати за виконання митних формальностей органами доходів і зборів поза місцем розташування цих органів або поза робочим часом, установленим для них затверджено наказом Міністерства фінансів України від 23.10.2017 № 862, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 14.11.2017 за № 1385/31253 (далі – Порядок № 862).

    Пунктами 6 та 7 розд. І Порядку № 862 встановлено, що рішення про виконання митних формальностей поза місцем розташування органів доходів і зборів у робочий час приймається посадовою особою цих органів, уповноваженою на це наказом керівника митниці ДФС, на підставі звернення особи шляхом проставляння на зверненні резолюції, а рішення про виконання митних формальностей поза робочим часом, установленим для органів доходів і зборів, приймається керівником митниці ДФС шляхом видання наказу на підставі звернення особи.

    Звернення про виконання митних формальностей органами доходів і зборів поза місцем розташування цих органів або поза робочим часом, установленим для них, подається в паперовому або електронному вигляді за формою згідно з додатком до Порядку № 862. Звернення, яке подане в електронному вигляді, підлягає роздрукуванню на паперовому носії (п. 8 розд. І Порядку № 862).

    Форма звернення про виконання митних формальностей органами доходів і зборів поза місцем розташування цих органів або поза робочим часом, установленим для них, затверджена додатком до Порядку № 862.

З інформаційних ресурсів Інтернету: http://zir.sfs.gov.ua/



MDoffice