ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Коментарі фахівців: Чи необхідно надавати сертифікат  відповідності стандартам, сертифікат відповідності конструкції  транспортних засобів, їх частин...  - 2016/05/28  

2016/05/28

Чи необхідно надавати сертифікат відповідності стандартам, сертифікат відповідності конструкції транспортних засобів, їх частин та обладнання при митному оформленні транспортних засобів, що отримуються головними управліннями соціального захисту як гуманітарна допомога?

    Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс 207.04

Коротка:

    Надання сертифікатів відповідності стандартам, сертифікатів відповідності конструкції транспортних засобів, їх частин та обладнання при митному оформленні транспортних засобів (в т.ч. що отримуються головними управліннями соціального захисту як гуманітарна допомога) чинним законодавством не вимагається.

    Повна:

    Статтею 197 Митного кодексу України від 13 березня 2012 року № 4495-VI зі змінами та доповненнями визначено, що у випадках, передбачених законом, на окремі товари встановлюються обмеження щодо їх переміщення через митний кордон України. Пропуск таких товарів через митний кордон України та їх митне оформлення здійснюються органами доходів і зборів на підставі документів, які підтверджують дотримання зазначених обмежень, виданих державними органами, уповноваженими на здійснення відповідних контрольних функцій, іншими юридичними особами, уповноваженими на їх видачу, якщо подання таких документів органам доходів і зборів передбачено законами України.

    Подання сертифікатів відповідності стандартам при митному оформленні товарів здійснюється відповідно до вимог Декрету Кабінету Міністрів України від 10 травня 1993 року № 46-93 «Про стандартизацію і сертифікацію» (далі - Декрет).

    Законом України «Про технічні регламенти та оцінку відповідності» від 15 січня 2015 року

    № 124-VIII вилучено з Декрету норми щодо вимог обов"язкової сертифікації транспортних засобів.

    Сертифікати відповідності стандартам також відсутні серед числа документів, які підтверджують дотримання встановлених законом обмежень, наведених у постанові Кабінету Міністрів України від 21 травня 2012 року № 436 «Про затвердження переліків товарів, на які встановлено обмеження щодо переміщення через митний кордон України».

    Таким чином, надання сертифікатів відповідності стандартам, сертифікатів відповідності конструкції транспортних засобів, їх частин та обладнання при митному оформленні транспортних засобів (в т.ч. що отримуються головними управліннями соціального захисту як гуманітарна допомога) чинним законодавством не вимагається.

З інформаційних ресурсів Інтернету: http://zir.sfs.gov.ua/



MDoffice