ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Роман Насіров: Інноваційні ІТ-технології допоможуть подолати  корупцію на митниці  - 2016/05/13 

2016/05/13

   «Наша основна мета на найближчий рік – боротьба з корупцією в усіх тих напрямах, за які відповідає ДФС. Для цього ми продовжуємо процеси реформування служби. Одним з кроків, який би зводив корупційну складову в роботі особового складу митних постів до мінімуму, може стати впровадження інноваційного програмного забезпечення та нових підходів до розподілу особового складу» - зазначив Голова ДФС Роман Насіров.

   Нещодавно в тестовому режимі в пункті пропуску Ягодин почав діяти експериментальний підхід розподілу особового складу зміни митного поста за напрямами. Особовий склад розподіляється комп’ютерною програмою у випадковому порядку (метод випадкової вибірки, застосування генератора випадкових чисел), що дає можливість запобігти можливим корупційним діям з боку посадових осіб пункту пропуску. Розподіл персоналу фіксується програмою та дані передаються до інформаційного центру і також фіксуються. У випадку необхідності керівництво пункту має можливість перерозподілу особового складу, це також фіксується програмою автоматично.

   «Поки що цей експеримент діє лише на одному пункті пропуску і тестується митниками. У випадку його ефективності подібне програмне забезпечення буде впроваджено на всіх пунктах пропуску», - зазначив Голова ДФС.

Державна фіскальна служба України