ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Надходження митних платежів у березні зросли більш ніж на  третину  - 2016/04/11 

2016/04/11

   У березні поточного року митницями ДФС мобілізовано до бюджету 20,8 млрд. грн. Порівняно з відповідним періодом минулого року надходження зросли на 35,2%. Про це заявив Голова ДФС Роман Насіров під час прес-конференції 5 квітня.

   За його словами, зростання митних платежів відбулося навіть з урахуванням відміни додаткового імпортного збору, який існував у минулому році.

   «З вересня минулого року ми мали щомісячні рекордні збори митних платежів. Однак, якщо у грудні з 20 млрд. грн. митних надходжень – 3 млрд. грн. був додатковий імпортний збір, який вже відмінено, то вже у березні цього року ми маємо 20,8 млрд. грн. Тобто ми перекрили ті 3 млрд. грн.. і зібрали все ж таки більше. Це і є тим великим ефектом від боротьби з контрабандою, порушеннями митних правил, заниженням митної вартості», – підкреслив Роман Насіров.

   Загалом у першому кварталі 2016 року ДФС по митному напрямі зібрано до бюджету 50,8 млрд. грн.., що на 3,5 млрд. грн.. більше від запланованого.

   За рахунок такого перевиконання додаткові кошти на розвиток інфраструктури отримали регіони, які беруть участь в експерименті, за яким 50 відс. від суми перевиконання митних платежів спрямовуються до спеціальних фондів учасників експерименту. Нагадаємо, що участь в експерименті з вересня 2015 року беруть митниці Одеської, Волинської, Львівської та Чернівецької областей, а з 2016 року до них приєдналася і Київська міська митниця.

   З минулого року всі митниці – учасниці експерименту, окрім Одеської, стабільно перевиконували планові показники, що дозволило спрямувати значну суму коштів на ремонт та реконструкцію доріг у цих регіонах. На жаль, Одеською митницею індикативи перевиконано лише у січні та лютому 2016 року, а тому результати експерименту у цьому регіоні найнижчі.

   Загалом, у березні на розвиток інфраструктури зазначених регіонів буде спрямовано 198,6 млн. гривень.

   «За 4 місяці минулого року на розбудову інфраструктури регіонів, які беруть участь в експерименті, направлено 550 млн. грн., а вже за 3 місяці цього року – це вже більше 606 млн. грн.. Сподіваюся, що якщо рухатимемося такими темпами і надалі, то ми будемо їздити по відмінних дорогах», – зазначив Роман Насіров.

Державна фіскальна служба України