ГоловнаКонтактиМапа сайта

  З нового року Євросоюз вводить нові правила з безпеки   -  2010/11/30 

2010/11/30

   Шановні учасники Асоціації !

   Як вже повідомлялось, з 1 січня 2011 року Євросоюз вводить нові правила з безпеки які безпосередньо вплинуть на порядок виконання міжнародних перевезень територією країн його учасників. Зокрема нові правила передбачають направлення загальних електронних декларацій до митних органів країн-учасників Євросоюзу при ввезенні/вивезенні товарів на їх територію.

   При автомобільних вантажних перевезеннях така декларація повинна бути подана щонайменше за 1 годину до фактичного прибуття на територію ЕС. Подати ці дані можливо тільки в електронному вигляді, використовуючи Систему контролю імпорту або Систему контролю транзиту (NCTS). Відповідальність за її представлення покладено на перевізників. Однак перевізник має право укласти договір з будь-якою особою (представник, брокерська структура, відправник або одержувач товару), яка має доступ до системи електронного декларування відповідної країни члена ЕС.

   Вичерпну інформацію розміщено на сайті Генерального директорату Європейської Комісії з оподаткування і митного союзу (TAXUD) за наступною адресою: http://ec.europa.eu/ecip/security_amendment/index_en.htm

   Звертаємо увагу, якщо електронна декларація МДП подається із використанням програми МСАТ TIR EPD, то подавати загальну електронну декларацію про ввезення/вивезення товарів не потрібно.

   Електронні повідомлення, які містять недійсні номери EORI не приймаються.

   Просимо враховувати надану інформацію при плануванні перевезень країнами Євросоюзу в 2011 році.

   Департамент юридичного
супроводження Конвенції МДП

АсМАП України