ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Розяснення Держветфітослужби України окремих питань  застосування наказу про надання послуг у сфері  ветеринарно-санітарного контролю  - 2016/04/01  

2016/04/01

Роз’яснення Держветфітослужби України окремих питань застосування наказу про надання послуг у сфері ветеринарно-санітарного контролю

 

Державна ветеринарна та фітосанітарна служба України роз’яснює окремі питання застосування наказу Мінагрополітики  № 18 від 26 січня 2016 року «Про внесення змін до наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 13 лютого 2013 року № 96» щодо надання послуг у сфері ветеринарно-санітарного контролю:

1. Плата за надання адміністративної послуги державною ветеринарною службою при переміщення тварин територією України.

Відповідно до статті 11 Закону України "Про адміністративні послуги" (далі – Закон) при наданні адміністративних послуг у випадках, передбачених законом, справляється плата (адміністративний збір).

Плата (адміністративний збір) за надання адміністративної послуги відповідно до Закону вноситься суб’єктом звернення одноразово за весь комплекс дій та рішень суб’єкта надання адміністративних послуг, необхідних для отримання адміністративної послуги (включаючи вартість бланків, експертиз, здійснюваних суб’єктом надання адміністративної послуги, отримання витягів з реєстрів тощо).

До адміністративних послуг, які надаються Державною ветеринарною та фітосанітарною службою, органами та установами, що належать до сфери її управління, віднесено видачу ветеринарних документів для переміщення тварин.

При цьому розмір плати за надання адміністративної послуги з видачі ветеринарних документіввизначений в пунктах 1-3 додатка 1 до постанови Кабінету Міністрів України від 9 червня 2011 р. № 641 "Про затвердження переліку платних адміністративних послуг, які надаються Державною ветеринарною та фітосанітарною службою, органами та установами, що належать до сфери її управління, і розміру плати за їх надання" та становить 14,46 грн за видачу ветеринарної довідки, 14,85 - міжнародного ветеринарного сертифіката, 18,09 грн - ветеринарних свідоцтв.

Звертаємо увагу на те, що стягнення будь-яких додаткових не передбачених законом платежів за надання адміністративних послуг або вимагання сплати будь-яких додаткових коштів забороняється.

Суб’єкт надання адміністративних послуг не може надавати інші платні послуги.

2. Щодо проведення лабораторних досліджень при переміщенні тварин територією України для подальшого розведення (племпродаж).

Велика рогата худоба: на бруцельоз, туберкульоз, лейкоз, паратуберкульозний ентерит (серологічно), лептоспіроз, вібріоз, трихомоноз, гельмінтози.

Щеплені проти сибірки, емкару (до 4 річного віку), стригучого лишаю.

Вівці і кози: на бруцельоз, туберкульоз (за наявності показань), лістеріоз, лептоспіроз, хламідіоз, інфекційний епідидиміт, гельмінтози.

Щеплені проти сибірки, оброблені проти корости за 14 днів до відправки на продаж.

Свині: на бруцельоз (з 4 місячного віку), туберкульоз, лептоспіроз, хламідіоз, хвороба Ауєскі, гельмінтози.

Щеплені проти класичної чуми, бешихи.

Коні: на сап, парувальну неміч, інфекційну анемію, лептоспіроз, гельмінтози.

Щеплені проти сибірки, грипу.

Лабораторні дослідження та щеплення проводяться відповідно до діючих Інструкцій щодо зазначених хвороб.

Зокрема, зразок комплексного дослідження при переміщені свиней при племінному продажу:

Хвороба

Метод дослідження

Одиниця

Вартість

Бруцельоз

РЗК (реакція зв’язування комплементів)

1 дослідження

108,79

 

РБП (Розбенгал- проба)

1 дослідження

47,19

Лептоспіроз

(8штамів)

РМА (реакції мікроаглютинації)

1 дослідження

133,52

*Хламідіоз

РЗК (реакція зв’язування комплементів)

1 зразок

1 дослідження

152,56

*Хвороба Ауєскі

ІФА (імуноферментний аналіз)

1зразок

1 дослідження

112,8

 

ІФА (імуноферментний аналіз)

20 зразків

1 дослідження

682,38

Копрологія

Метод нативного мазка

1 дослідження

18,34

Клінічний огляд

До 10 голів

1 голова

16,96

Всього

 

 

590,16

Разом з

ПДВ 20%

 

 

708,19

При оформленні документів на реалізацію тварин можуть бути враховані результати обов’язкових планових досліджень, але якщо вони були проведені не раніше ніж за 30 днів до моменту реалізації.

*За потреби суб’єкта господарювання 



http://vet.gov.ua/node/5392