ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Коментарі фахівців: На яких умовах з 01.01.2016 будуть  застосовуватись преференційні ставки ввізного та вивізного мита  відповідно до Угоди про асоціацію між Україною та Європейським  союзом?  - 2016/03/30 

2016/03/30

На яких умовах з 01.01.2016 будуть застосовуватись преференційні ставки ввізного та вивізного мита відповідно до Угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом?

    Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс 201.04

Коротка і повна відповіді ідентичні

    З 01 січня 2016 року відповідно до вимог п. 1 ст. 29 Глави 1 розд. IV Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони, ратифікованої Законом України від 16 вересня 2014 року № 1678-VII (далі – Угода) кожна Сторона зменшує або скасовує ввізне мито на товари, що походять з іншої Сторони відповідно до Графіків, встановлених у Додатку 1-А до цієї Угоди.

    Для одягу та інших виробів, що були у використанні та які класифікуються за кодом УКТЗЕД 6309 00 00, Україна скасує ввізне мито відповідно до умов, встановлених у Додатку I-B до Угоди.

    Для кожного товару базова ставка ввізного мита, стосовно якої повинно застосовуватися поступове зменшення відповідно до п. 1 ст. 29 Глави 1 розд. IV Угоди, зазначається у Додатку I до Угоди.

    Статтею 26 Угоди встановлено, що положення Глави 1 розд. IV Угоди застосовуються до торгівлі товарами, що походять з територій Сторін.

    Для цілей Глави 1 розд. IV Угоди «походження» означає, що товар підпадає під правила походження, викладені в Протоколі 1 до цієї Угоди («Щодо визначення концепції «походження товарів» і методів адміністративного співробітництва») (далі - Протокол 1).

    Відповідно до п. 1 ст. 16 Протоколу 1 товари, що походять з Європейського Союзу (далі – ЄС), і товари, що походять з України, після ввезення до України чи ЄС, відповідно, підпадають під дію Угоди за умови подання одного з таких документів:

    (а) сертифікат з перевезення товару EUR.1, зразок якого наведений у Додатку III до Протоколу 1 або

    (b) у випадках, вказаних у ст. 22 Протоколу 1, - декларація інвойс, надана експортером до інвойса, повідомлення про доставку чи будь-якого іншого комерційного документа, який описує розглядувані товари достатньо детально для того, щоб їх можна було ідентифікувати; текст декларації інвойс наведений у Додатку IV до Протоколу 1.

    Видача сертифіката з перевезення товарів за формою «EUR.1» не вимагається у випадках, якщо:

    загальна фактурна вартість партії товарів не перевищує 6000 євро;

    експортер має статус уповноваженого (затвердженого) відповідно до ст. 23 Протоколу 1;

    товари, що походять з ЄС, і ?овари, що походять з України, оподатковуються за нульовою ставкою ввізного мита Митного тарифу (за винятком положень Протоколу 1 щодо кумуляції та квот).

З інформаційних ресурсів Інтернету: http://zir.minrd.gov.ua/



MDoffice