ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Міністерство інфраструктури посилює співпрацю з відомствами  Польщі та Литви у питаннях державного контролю за міжнародними  перевезеннями  - 2016/03/23 

2016/03/23

      22 березня у Міністерстві інфраструктури України відбулося засідання з питань міжнародних перевезень за участі України, Польщі та Литви. Зустріч ініціював заступник Міністра інфраструктури і будівництва Польщі Єжи Шміт під час робочого візиту заступника Міністра інфраструктури України з питань європейської інтеграції Оксани Рейтер до Республіки Польща, який відбувся 3 березня 2016 року в м. Варшаві.

      На заході були присутні заступник Міністра інфраструктури України з питань європейської інтеграції Оксана Рейтер, в.о. Голови Державної служби України з безпеки на транспорті Володимир Балін, а також іноземні колеги: в.о. заступника Генерального інспектора дорожнього транспорту Республіки Польща Міхал Пєшхала, генеральний директор Генерального інспекторату дорожнього транспорту РП Цезарій Юрковскі та заступники Голови Державного Інспекторату дорожнього транспорту Литовської Республіки Даріус Садауніскас і Романас Вільчінскас.

      Під час зустрічі Оксана Рейтер повідомила, що українська сторона продовжує удосконалювати процедуру контролю безпеки комерційних вантажних перевезень та активно переймає досвід західних колег. В.о. заступника Генерального інспектора дорожнього транспорту Республіки Польща Міхал Пєшхала виразив готовність продовжити навчання інспекторів Державної служби України з безпеки на транспорті та надати Україні інструкцію, розроблену польськими спеціалістами, яка дає можливість виявляти неправомірне використання дозволів Європейської Конференції Міністрів Транспорту (ЄКМТ).

      Активно обговорювалося питання технічної допомоги Україні від Генерального інспекторату дорожнього транспорту Республіки Польща. Зі слів Міхала Пєшхала, Польща надасть обладнання, автомобілі та вагові комплекси для забезпечення матеріально-технічної бази для контролю безпеки комерційних перевезень.

      Представники Державного Інспекторату дорожнього транспорту Литовської Республіки поділилися з присутніми своїм досвідом організації контролю міжнародних автомобільних перевезень. Зокрема Цезарій Юрковскі прокоментував функції станцій техобслуговування та процес зважування транспортних засобів у русі.

      Також учасники засідання спілкувалися на тему продовження реалізації проекту TWINNING, метою якого є підвищення безпеки комерційних перевезень автомобільним транспортом в Україні відповідно до технічних вимог ЄС та найкращих міжнародних практик для зменшення кількості ДТП та спричинених ними смертельних випадків.


Кабинет Министров Украины