ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Коментарі фахівців: Які митні платежі сплачуються при  ввезенні товарів суб’єктами господарювання на митну територію  України в режимі імпорту?  - 2016/02/26 

2016/02/26

Які митні платежі сплачуються при ввезенні товарів суб’єктами господарювання на митну територію України в режимі імпорту?

    Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс 210.01

Коротка:Товари, що ввозяться суб"єктами господарювання на митну територію України в режимі імпорту, оподатковуються податком на додану вартість, акцизним податком, ввізним митом.

    У випадках, встановлених законами України, товари, поміщені у митний режим імпорту, оподатковуються сезонним митом та/або особливими видами мита.

    Повна:Відповідно до ст. 74 Митного кодексу України від 13 березня 2012 року № 4495-VI зі змінами та доповненнями (далі – МКУ) імпорт (випуск для вільного обігу) - це митний режим, відповідно до якого іноземні товари після сплати всіх митних платежів, встановлених законами України на імпорт цих товарів, та виконання усіх необхідних митних формальностей випускаються для вільного обігу на митній території України.

    При ввезенні на митну територію України суб"єктами господарювання товарів у митному режимі імпорту сплачуються такі митні платежі:

    - ввізне мито згідно з частиною першою ст. 286 МКУ за ставками, встановленими Законом України від 19 вересня 2013 року № 584-VІІ «Про Митний тариф України» зі змінами і доповненнями.

    У випадках, встановлених законами України, товари, поміщені у митний режим імпорту, оподатковуються сезонним митом та/або особливими видами мита.

    - податок на додану вартість за ставками, встановленими ст. 193 розд. V Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ);

    - акцизний податок за ставками, встановленими п. 215.3. ст. 215 розд. VI ПКУ, у разі належності товарів до підакцизних, що визначено ст. 215 ПКУ.

    Також, ст. 247 МКУ встановлено, що за виконання митних формальностей контролюючими органами поза місцем розташування контролюючих органів або поза робочим часом, установленим для них, із заінтересованих осіб справляється плата у розмірах, установлених Кабінетом Міністрів України.

    Розміри такої плати затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 18 січня 2003 року № 93 «Про справляння плати за виконання митних формальностей митними органами поза місцем розташування митних органів або поза робочим часом, установленим для митних органів».

З інформаційних ресурсів Інтернету: http://zir.minrd.gov.ua/



MDoffice