ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Особливості митного оформлення товарів, до яких  застосовуються заходи гарантування доставки  - 2016/02/24  

2016/02/24

   У зв`язку із поверненням в Україну українських вантажівок, які в результаті призупинення транзиту залишилися на території Російської Федерації або в країнах Азії на кордоні з Російською Федерацією, ДФС повідомляє наступне.

   Для ввезення в Україну товарів, транспортних засобів комерційного призначення, до яких застосовуються заходи гарантування доставки, та забезпечення доставки їх до митниці призначення використовується попередня митна декларація (ч.3 ст. 259 Митного кодексу України).

   Попередня митна декларація у встановленому порядку подається декларантом до митниці, в зоні діяльності якої товари, транспортні засоби комерційного призначення будуть пред`явлені для митного оформлення.

   Товари та транспортні засоби мають бути доставленими на митницю призначення до закінчення строку, визначеного ст. 95 МКУ. Для автомобільного транспорту – це 10 діб, а у разі переміщення в зоні діяльності однієї митниці – 5 діб.

   Протягом 10 робочих днів з дати доставлення товарів, транспортних засобів до митниці призначення, декларант або уповноважена ним особа зобов`язані задекларувати ці товари у відповідний митний режим (реімпорт).

   Крім попередньої митної декларації, в якості документа контролю за переміщенням товарів може використовуватись інший документ, відповідно до ст. 94 МКУ. Зокрема, для автотранспорту – це митна декларація або книжка МДП (Carnet TIR).

   Перелік товарів, до яких застосовуються заходи гарантування доставки, визначені постановою Кабінету Міністрів України від 21 травня 2012 року №461.

Державна фіскальна служба України