ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Айварас Абромавичус у Давосі обговорив із Пенні Прітцкер  зняття антидемпінгових санкцій США з українських товарів  -  2016/01/22 

2016/01/22

      Під час Світового економічного форуму в Давосі Міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус та Міністр фінансів України Наталія Яресько зустрілися з Міністром торгівлі США Пенні Пріцкер. У ході зустрічі обговорили найважливіші питання економічного співробітництва двох країн: розвиток торгівлі між двома країнами, лібералізацію українського імпорту, підтримку України у торговельних суперечках з РФ та продовження реформ в Україні. У підсумку зустрічі міністри двох країн погодили можливість візиту великої делегації американських промисловців та бізнесменів до України.

      «По-перше, важливою темою нашої бесіди стала підтримка української позиції у врегулюванні в СОТ торговельних суперечок з РФ на політичному та експертному рівні. По-друге, ми обговорили тему зняття антидемпінгових санкцій з низки наших продуктів, зокрема, з продукції хімічної і сталеливарної галузей. І, звичайно, ми обговорили питання продовження технічної допомоги. Зокрема, для прискорення реформи державних підприємств американська сторона запропонувала допомогу в пошуку професійних директорів, у тому числі для ключових держкомпаній», - прокоментував Айварас Абромавичус.

      Він нагадав, що США продовжують надавати преференції в безмитному експорті низки українських товарів завдяки відновленню дії Генеральної системи преференцій США. Айварас Абромавичус підкреслив, що українська сторона намагатиметься робити все для поглиблення торговельних відносин і готова докладати зусиль для зростання торгівлі між країнами.

      На думку Міністра економрозвитку, необхідно розширити американську загальну систему преференцій для доступу на ринок США для українських продуктів, лібералізувати наявні антидемпінгові заходи на імпорт з України. Це важливо для стабілізації економічної ситуації в Україні. Сьогодні на імпорт з України США стягують значне антидемпінгове мито. Ці заходи діють ще з часів, коли Україну визнали країною з неринковою економікою та де-факто заблокували доступ українських товарів на ринок США.

      Україна сподівається на розвиток економічних відносин з США, зокрема, щодо поліпшення бізнес-середовища в Україні, впровадженні економічних та антикорупційних реформ, захисті прав інтелектуальної власності, енергетиці, приватизації, агросекторі, інфраструктурі, інформаційних технологіях та інноваціях.


Кабинет Министров Украины