ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Знак відповідності техрегламентам: як виглядатиме та куди  наноситиметься  - 2016/01/22 

2016/01/22

      Постанова КМУ від 30.12.2015 № 1184

      Уряд затвердив форму, опис знака відповідності технічним регламентам, правила та умови його нанесення.

      Відтак знак відповідності має форму незамкненого з правого боку кола, усередині якого вміщено стилізоване зображення трилисника. Зображення знака двоколірне і може бути плоским або рельєфним, а його висота не може бути менш як 5 мм, якщо інше не передбачено відповідним техрегламентом.

      Знак відповідності технічним регламентам перед уведенням продукції в обіг наноситься на таку продукцію або на її табличку з технічними даними так, щоб він був видимим, розбірливим і незмивним. У разі, коли це є неможливим або невиправданим через характер продукції, знак відповідності наноситься на пакування та на супровідні документи, якщо такі документи передбачені відповідним техрегламентом.

      При цьому знак відповідності може супроводжуватися піктограмою або будь-яким іншим знаком, що вказує на особливий ризик або використання.

      Знак відповідності супроводжується ідентифікаційним номером призначеного органу з оцінки відповідності, якщо такий орган був залучений на етапі контролю виробництва.

      Ідентифікаційний номер призначеного органу з оцінки відповідності наноситься самим органом або за його вказівкою виробником чи уповноваженим представником.


Головбух24